Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (18.4.)

štvrtok, 18. apríl 2013 11:12 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa zo španielskej Primera Division (18.4.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (18.4.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

REAL MADRID: Bulvár v Aglicku informoval, že o súčasného trénera José Mourinha sa zaujíma francúzsky druholigista z Monaka. Ruský mecenáš kniežacieho klubu Dmitrij Rybolovlev je ochotný spraviť z Mourinha najbohatšieho trénera na svete.

BARCELONA
: Výborné výsledky v La Lige i v Lige majstrov katalánskeho zabezpečili trénerovi Titovi Vilanovi predĺženie jeho angažmá a je len otázkou času, kedy klub zverejní podrobnosti kontraktu.

VALENCIA
: Valencia v lige bojuje o 4. miesto zaručujúce účasť v Lige majstrov. „Ak sa do Ligy majstrov nedostaneme, tak klub bude musieť viacero hráčov predať“, zhodnotil brazílsky utočník Jonas. Jedným z adeptov na prestup je samotný Jonas, o ktorého má záujem viacero európskych klubov. Valencia je zatiaľ na 6. mieste so stratou štyroch bodov na štvrtý Real Sociedad.
 
GETAFE: 27- ročný obranca madridského klubu Alexis (celým menom Alexis Ruano Delgado) sa ospravedlnil za svoj exces, ktorého sa dopustil v zápase proti Realu Valladolid. Španielsky obranca dostal v tomto zápase červenú kartu, a keď zchádzal z ihriska odpľul si smerom k domácim fanúšikom. Disciplinárna komisia nakoniec obrancu potrestala stopom na štyri zápasy.

ZARAGOZA: Napriek mizerným výkonom miestneho Realu sa vedenie zaragozského klubu nechystá odvolať trénera Manola Jiméneza. Klub z aragónskej metropoly pritom v tomto kalendárnom roku vybojoval len jedno víťazstvo, keď ešte začiatkom januára porazil Levante 2:0.
 
REAL SOCIEDAD: „Chceme do Ligy majstrov“, tak takéto smelé slová znejú z kabíny klubu zo San Sebastianu. A že to nie sú len prázdne slová svedčia samotné výkony na ihrisku. Tím okolo francúzskeho kouča Phillipa Montanieru prehral od novembra 2012 len jedinýkrát. A aj to bola smolná porážka na ihrisku Realu Madrid v pomere 3:4.