Main Content

NHL: Gáborík s jednou asistenciou a s nádejou na postup do play off

štvrtok, 18. apríl 2013 07:30 | Autor: TASR

New York 18. apríla (TASR) - Štyria slovenskí hokejisti sa predstavili v zámorskej NHL v noci na štvrtok. Marián Gáborík s Columbusom stále živia nádej na postup do play off, ktorú umocnilo ich víťazstvo po predĺžení 3:2 v Anaheime. Gáborík si na svoje konto v novom drese pripísal ďalší bod za asistenciu, na ľade strávil bez dvoch sekúnd takmer dvadsať minút a na brankára domácich vyslal päť striel.

Boston sa po prvý raz predstavil doma po tragických udalostiach z maratónu a Buffalu podľahol 2:3 po samostatných nájazdoch. Proti sebe narazili dvaja slovenskí obrancovia, domáci Zdeno Chára odohral 26:57 minút, zaznamenal dve strely a dostal dve trestné minúty. Andrej Sekera z tímu hostí odohral až 27:39 minút, čo bola najväčšia porcia z hráčov oboch tímov, vyprodukoval dve strely a skončil s jednou mínuskou. Boston už po štvrtku môže definitívne myslieť na play off. Montreal ťahal za kratší koniec v Pittsburghu, kde prehral 3:6. V jeho bránke dostal šancu od začiatku opäť Carey Price, ktorý z 20 striel inkasoval tri góly. V záverečnej ho vymenil Peter Budaj, ktorý dostal ďalšie tri góly z deviatich striel.

Istým víťazom Západnej konferencie sa už stalo Chicago.

výsledky:

Pittsburgh - Montreal 6:4, Boston - Buffalo 2:3 pp a sn, Calgary - Detroit 3:2, Anaheim - Columbus 2:3 pp (za hostí GÁBORÍK 0+1)