Main Content

Futbal: Bílek zostáva trénerom českej reprezentácie, výkonný výbor ho podržal

utorok, 16. apríl 2013 16:30 | Autor: TASR

Praha 16. apríla (TASR) - Michal Bílek zostáva trénerom českej futbalovej reprezentácie. Rozhodli o tom členovia výkonného výboru Futbalovej asociácie ČR, ktorí mu v utorok na svojom zasadnutí väčšinou vyslovili dôveru.

"Pokiaľ budeme mať i teoretickú šancu na postup na majstrovstvá sveta, tak žiadne zmeny robiť nebudeme," citoval server idnes.cz slová šéfa českého futbalu Miroslava Peltu z tlačovej konferencie.

Vo výkonnom výbore boli oficiálne proti zotrvaniu Bílka vo funkcii iba Josef Tancoš, Rostislav Votík a Pavel Nezval, zostávajúci členovia už predtým vyslovili podporu trénerovi i manažérovi českého národného tímu Vladimírovi Šmicrovi.

Bílek sa dostal pod paľbu kritiky po marcovej domácej prehre v kvalifikácii MS 2014 s Dánskom 0:3, jeho pozíciu ale upevnilo následné hladké víťazstvo 3:0 v Arménsku. Česi tak stále majú šancu prebojovať sa na svetový šampionát. "Keby sme za tri dni nehrali v Arménsku alebo keby sme tam neuspeli, tak by otázka trénera pre mňa bola zložitejšia," tvrdí Pelta. "Víťazstvo a výkon v Arménsku rozhodli."

Český tím zatiaľ v kvalifikácii zdolal iba Maltu a Arménsko, v tabuľke stráca päť bodov na lídra Taliansko a dva body na druhé Bulharsko. "Naša situácia nie je komfortná, nie sme na tom dobre, ale nie sme ani outsider. Predtým sme mali ohromné úspechy, pretože sme mali mimoriadnu generáciu. V súčasnosti prebieha veľká generačná výmena za pochodu. My tú výmenu potrebujeme prežiť postupom. To je kľúčové," dodal šéf FAČR Pelta.