Main Content

Futbal-LM: Priaznivci Dortmundu čakali pred štadiónom dve noci na lístky na Real

utorok, 16. apríl 2013 14:30 | Autor: TASR

Dortmund 16. apríla (TASR) - Stovky priaznivcov nemeckého futbalového klubu Borussia Dortmund kempovali dve noci pred pokladnicami štadióna v snahe získať vstupenky na budúcotýždňový prvý zápas semifinále Ligy majstrov proti Realu Madrid.

Dortmund sa medzi elitné kvarteto najprestížnejšej klubovej súťaže dostal po dlhých pätnástich rokoch vďaka dvom gólom v nadstavenom čase vo štvrťfinálovej odvete proti Malage, čo vo "futbalovom" meste spôsobilo ešte väčšiu fanúšikovskú eufóriu.

Nezverejnené množstvo vstupeniek dal klub v utorok k dispozícii do voľného predaja, napriek očakávanému obrovskému záujmu o ne ale aj funkcionárov Dortmundu prekvapil počet ľudí, ktorí boli ochotní čakať na ne pred štadiónom niekoľko desiatok hodín.

Nervozita medzi ľuďmi dokonca spôsobila menšie incidenty. Klub nezverejnil presné číslo lístkov, ktoré pustil do predaja, každý záujemca si ale mohol kúpiť maximálne dva. Napriek tomu odchádzali desiatky ľudí preč s prázdnymi rukami. "Podcenili sme obrovský záujem o vstupenky," priznal šéf exekutívy Dortmundu Hans-Joachim Watzke. "Poučili sme sa a nabudúce už takýto voľný predaj neuskutočníme."

Už od nedele si pred štadiónom zriadil "prechodný domov" fanúšik Daniel Schrader a k vstupenkám sa dostal ako jeden z prvých. Pred pokladnicou si ale na ne počkal ešte asi štvrťhodinu, keďže elektronický systém predaja "spadol" pod ťarchou obrovského záujmu. "Od nedele popoludnia som čakal na tieto dva malé kúsky papiera,"žiaril nadšením Schrader. "Bojovali sme o to dva dni. Bolo to ťažké, ale teraz viem, že to stálo za to."

S približne 80.000 fanúśikmi na každom zápase je Dortmund v priemernej návštevnosti druhý na európskom kontinente za FC Barcelona. Na pohárové zápasy je však kapacita z bezpečnostných dôvodov zredukovaná na 65.000 miest.