Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (16.4.)

utorok, 16. apríl 2013 11:57 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa zo španielskej Primera Division (16.4.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (16.4.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

 

Atlético Madrid : 42-ročný tréner Loc Colchoneros Diego Simeone si myslí, že jeho klub môže pomýšľať na druhé miesto. V poslednom ligovom kole jeho zverenci rozdrvili doma Granadu 5:0 a potvrdili svoju silu. Atlético momentálne stráca 3 body na svojho mestského rivala Real Madrid.

Barcelona
: Pre obrancu Erica Abidala smrť nikdy nebola voľba. „Na umieranie som nemyslel, pretože viem, že je to Boh, kto rozhoduje“, povedal 33-ročný francúzsky obranca, ktorý pri svojom boji s rakovinou stratil 19 kilogramov a podstúpil niekoľko operácií vrátane transplantácie pečene.

Barcelona: Mladý útočník Tello bol v poslednom ligovom zápase opäť v základnej zostave katalánskeho veľkoklubu. Dvoma gólmi prispel k výhre nad domácim Realom Zaragoza a po zápase žiaril spokojnosťou. „Som šťastný, že tímu môžem pomôcť. Moja pozícia je jasná – urobím všetko preto, aby som využil každú šancu, ktorú dostanem.“

Athletic Bilbao: „ Snažili sme sa celu dobu hrať, bol to pomerne vyrovnaný zápas. Bohužiaľ snaženie oboch tímov prinieslo rozdielne výsledky. Netvrdím, že výhra Realu je nezaslúžená, ale výsledok priebehu zápasu nezodpovedá.“ To sú slová trénera Athleticu Marcela Bielsu po zápase, v ktorom jeho tím doma podľahol Realu Madrid 0:3.
Sevilla: Vedenie klubu Sevilla FC sa podá protest proti červenej karte udelenej Garymu Medelovi v prestížnom mestskom derby s Betisom. Sevilla sľubný náskok 3:0 na ihrisku súpera neudržala a v oslabení dostala v samom závere gól na konečných 3:3.

Deportivo La Coruňa
: Zostupom ohrozený klub sa do konca sezóny bude musieť zaobísť bez svojho obrancu Carlosa Marcheny. Skúsený Španiel si natrhol stehenný sval.