Main Content

Ideálna zostava 26. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 15. apríl 2013 10:16 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 26. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 26. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: foto TASR

V tomto kole sme moc gólov nevideli, pretože ofenzívni hráči takmer vo všetkých zápasoch zaostali za svojím potenciálom. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár
 
Martin Chudý (Nitra) – Keďže v tomto kole moc gólov nepadlo, tak vyniknúť mohli aj brankári. Hlavne mladšia generácia z nich sa ukázala. Najviac práce mal Martin Chudý, ktorý musel dvakrát ukázať skvelý reflex pri zakončeniach z tesnej blízkosti. Najprv nohou zobral radosť Častulínovi a zaskvel sa hlavne pri Kuračkovej hlavičke. Zlikvidoval aj dobré strely Bruška, či Kosíka.
 
Obrancovia
 
Jaroslav Kolbas (Prešov) – Kolbas v sebe nezaprel ofenzívne chúťky, keď často podporoval útoky Prešova. V prvom polčase peknou loptou za obranu vysunul do šance Nováka, ale ten svoju šancu nepremenil, no v druhom polčase mu opäť prihral loptu a Novák už bol gólový. Kolbas mal podiel aj na víťaznom góle, keďže jeho prienik začal celú akciu.
 
Matej Siva (Myjava) – Do Myjavy prišiel počas rozbehnutej sezóny a nikoho iného v drese nováčika na pravý kraj obrany nepúšťa. Dobrý výkon ukázal aj proti Nitre, keď z ihriska dokázal vymazať nebezpečného Clébera. A pripísal si aj vynikajúci obranný zákrok, keď vlastným telom zastavil Zošákovu strelu, ktorá smerovala do brány.
 
Jozef Adámik (Banská Bystrica) – Po zimnom návrate z Prešova sa okamžite stal veľkou oporou obrany Banskej Bystrice. Často sa na ňom končili útoky súperov, až dokým neprišiel minulý zápas v Ružomberku. Ten mu absolútne nevyšiel, a preto mal motiváciu svoje chyby napraviť. Zlaté Moravce obranu Dukly moc nepreverili, ale Adámik aj tak zaujal, keď v nadstavenom čase prešprintoval celé ihrisko a rozhodol o víťazovi zápasu.
 
Jan Krob (Prešov) – Tento český ľavý obranca sa v zime vrátil do Prešova, v ktorom odohral minulú sezónu. Krob sa mal stať opätovne veľkou oporou Prešovčanov, ale brzdili ho zdravotné problémy. Ale dostal sa z nich, čo znamenalo návrat do základnej zostavy Tatrana. Proti Ružomberku po jeho strane neprešlo nič, naopak, Krob nacentroval na prvý gól zápasu.
 
Boris Sekulič (Košice) – Sekulič aj proti Trenčínu potvrdil, že si stále udržiava dobrú formu. Hoci to má ako pravák na ľavej strane o niečo ťažšie, aj tak výrazne podporuje ofenzívu Košíc. Proti Trenčínu sa predviedol v prvom polčase, keď individuálne prešiel okolo štyroch brániacich súperoch, ale zakončenie už nezvládol. Pomohol aj obrane, keď zblokoval v šanci Mazana.
 
Stredopoliari
 
Samuel Štefánik (Trenčín) – Väčšina trenčianskych akcií v Košiciach išla cez neho, pretože sa dobre zapájal do hry. Svojím centrom pripravil gólovú šancu Holúbekovi, ale ten hlavičkoval nad. Jeho strelu spoza šestnástky chytil Ružinský. V druhom polčase prihral do dobrej šance Mazáňovi a pripravil aj pozíciu na strelu pre Holúbeka.
 
Tomáš Ďubek (Ružomberok) – V Prešove sa hral dobrý futbal, o ktorý sa zaslúžili predovšetkým domáci, ale niečo zo svojho umenia ukázali aj hostia. A ako je už u nich zvykom, tak všetko vyrobil Ďubek. V prvom polčase dobre nacentroval na Zreľáka, v druhom si sám rozbehol akciu, ktorú následne gólovo aj zakončil, ale ihrisko musel opustiť pre zranenie, čo položilo aj Ružomberok, keďže ten už o minútu definitívne kapituloval.
 
Matúš Marcin (Prešov) – V tomto kole sme hlavne od ofenzívnych hráčov veľa nevideli, ale mladý Prešovčan, Matúš Marcin, dokázal zaujať. Vekom ešte dorastenec upútal priamym ťahom na bránu a svojou aktivitou smerom dopredu. Mal prsty v akcií pri prvom góle a ďalší mohol dať aj sám. Po dobrom spracovaní lopty, ale netrafil bránu.
 
Útočníci
 
Ján Novák (Prešov) – Skúsený útočník si v zimnej prestávke hľadal nové pôsobisko, keďže do Žiliny sa mu naspäť moc nechcelo. Hosťovanie v Košiciach sa nepredĺžilo, a tak putoval do neďalekého Prešova. Tomu výrazne pomohol k prvému jarnému víťazstvu, keď bol aktívny a odmeny sa mu dostalo v podobe šťastnej asistencie pri víťaznom góle a ešte šťastnejšieho gólu s pomocou vetra.
 
Fabián Slančík (Banská Bystrica) – Nastúpil do druhého polčasu namiesto Pavla Vránu a podarilo sa mu trochu rozhýbať neškodný útok Dukly. Skvele si spracoval Gyömbérov pas, dvaja obrancovia ho nezastavili, ale Kuciak ho vychytal, no svojím dôrazom získal ešte nepriamy kop za malú domov. Jeho vrchol prišiel v nadstavenom čase, keď prešiel s loptou takmer celé ihrisko a prihral pred prázdnu bránu Adámikovi.
 
V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.