Main Content

Futbal: Spartak Myjava - FC Nitra 0:0 v 26. kole CL

nedeľa, 14. apríl 2013 14:30 | Autor: TASR

Myjava 14. apríla (TASR) -

Spartak Myjava – FC Nitra 0:0

Rozhodoval: Pavlík, ŽK: Siva - Benčík, Šmehyl, Tawamba Kana, 2250 divákov

Zostavy a striedania:

Myjava: Solnička – Kumančík (46. Ďuriš), Černáček, Častulín, Siva – Kuračka, Šulek, Marček, Bruško (72. Kosík), Sládek – Urgela (80. Harsányi)

Nitra: Chudý – Mičic, Struhár, Šimončič, Cicman – Cleber (88. Kráľ), Gajdoš (81. Turčák), Kutra (46. Šmehyl), Tawamba Kana, Zošák – Benčík

V Myjave sa od úvodu hral futbal s množstvom osobných súbojov, kde oba celky chceli potvrdiť formu z posledných zápasov. Úvodná príležitosť patrila domácim, v 7.min. sa po rohu dostal k zakončeniu Častulín, Chudý vyrazil a následná dorážka Černáčka už nebola presná. Pokusy Nitry boli buď z veľkej diaľky alebo zblokované. A tak sa čoraz viac presadzovali kopaničiari, vedeli sa dostať do sľubných streleckých pozícii, avšak strely boli buď nepresné ako v prípade Sivu, Šuleka, či Sládeka, alebo ich obrana Nitranov stihla zblokovať mimo brány. Udrieť tak mohol Tawamba Kana v 36.minúte, ale po centri pálil zblízka nad Solničkovu bránu. V 41.minúte vyslal ďalekonosný projektil Bruško, Chudý dobre zakročil a vyrazil. Aj v samom závere I.polčasu ešte prišlo k šanci, to Bruško prihral spätne na Sládka, ale ten prekopol bránu.

Do druhého polčasu vstúpili hráči Myjavy aktívne, mali iniciatívu na kopačkách. Z diaľky pálil Bruško tesne vedľa, takisto Sládek nepresne z veľkého uhlu, viackrát to v 16-tke hostí „horelo“. Nitrania však mohli kontrovať v 64.min., Šmehyl mieril do šibenice, ale Solnička predviedol zákrok ako z učebnice a zabránil gólu, následná dorážka Zošáka bola zblokovaná. Aktívny futbal prebiehal aj naďalej, hra sa postupne vyrovnala, aby v závere opäť pritlačili na pílu domáci. V 79.min. sa k lopte dostal Kosík, Šimončič strele nezabránil, ale Chudý si s ňou poradil. V 84.min. prišla skrumáž pred bránou hostí, k odrazenej lopte sa dostal Sládek na úrovni 16-tky, ale neprepálil hradbu tiel. Zápas sa tak skončil bezgólovou remízou.

la mf