Main Content

NBA: Bryant si pre zranenie nezahrá možno až deväť mesiacov

nedeľa, 14. apríl 2013 13:30 | Autor: TASR

Los Angeles 14. apríla (TASR) - Hviezdny americký basketbalista Kobe Bryant sa v sobotu podrobil operácii achilovky a svojmu tímu Los Angeles Lakers môže chýbať až deväť mesiacov. V nedeľu o tom informovalo vedenie klubu.

"Operácia prebehla úspešne, lekári však odhadli dĺžku jeho absencie na šesť až deväť mesiacov," cituje agentúra Reuters vyhlásenie Lakers.

Tridsaťštyriročný rozohrávač sa zranil v piatkovom zápase proti Golden State Warriors. Osudným sa mu stal zhruba tri minúty pred koncom piatkového stretnutia pokus o prienik pod kôš, v ktorom sa mu snažil zabrániť Harrison Barnes. Opora Lakers skončila na zemi, pričom sa chytila za ľavú nohu a následne s bolestným výrazom v tvári odkrivkala z palubovky. S 34 bodmi bol Bryant najlepším strelcom Lakers, ktorým pomohol k triumfu 118:116.

Američan však verí, že sa rýchlo zotaví a zároveň poprel akékoľvek špekulácie o ukončení kariéry: "Robíte si srandu? Viacerí hráči mali takéto zranenie, viem čo to obnáša a verím, že sa z toho dostanem."