Main Content

Futbal: Postup Wiganu do finále FA Cupu poznačili výtržnosti fanúšikov

nedeľa, 14. apríl 2013 12:30 | Autor: TASR

Londýn 14. apríla (TASR) - Britská polícia zatkla 11 futbalových fanúšikov po sobotňajšom semifinálovom stretnutí FA Cupu medzi Millwallom a Wiganom Athletic (0:2).

V sektore priaznivcov Millwallu na londýnskom Wembley sa strhli počas stretnutia nepokoje, pri ktorých museli zasahovať bezpečnostné zložky. Fanúšikovia zaútočili aj na policajtov, pričom štyria z nich utrpeli menšie zranenia.

"Polícia už vyšetruje výtržnosti, ktorých sa dopustili fanúšikovia Millwallu. Vedenie klubu prisľúbilo spoluprácu pri vyšetrovaní týchto udalostí," píše sa v stanovisku polície.

Proti výtržníkom plánuje konať aj vedenie Anglickej futbalovej asociácie (FA), ktoré odsúdilo správanie sa fanúšikov. "FA sa bude snažiť o potrestanie všetkých vinníkov. Niečo takéto je neakceptovateľné. Vo veci podnikneme potrebné kroky," cituje agentúra Reuters stanovisko asociácie.

Futbalisti Wiganu po sobotňajšom víťazstve postúpili do finále FA Cupu - prvýkrát v ich 81-ročnej histórii. V májovom finále sa stretnú s úspešnejším z dvojice Chelsea Londýn - Manchester City.