Main Content

Elitná zostava týždňa NHL podľa Sport7.sk (5.–11.4.)

nedeľa, 14. apríl 2013 10:58 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa NHL podľa Sport7.sk (5.–11.4.)
Elitná zostava týždňa NHL podľa Sport7.sk (5.–11.4.) | zdroj: foto TASR

Zámorská NHL je v plnom prúde a my vam po týždni opäť prinášame elitnú zostavu. Súhlasíte s výberom hráčov? Napíšte váš názor do diskusie!

Brankár

Brian Elliott (Saint Louis Blues) Bilancia týždňa: 3 zápasy, 3 víťazstvá, 66 úspešných zákrokov, 0 inkasovaných gólov, 0 inkasovaných gólov na zápas, 3 shutouty, 100% úspešnosť zásahov

Rozhodovanie ohľadom obsadenia brankárskeho postu v našej Elitnej zostave bolo oveľa jednoduchšie ako v minulých týždňoch. Pričinil sa o to Brian Elliott zo Saint Louis Blues, ktorý v sledovanom období nastúpil do troch zápasov a vo všetkých si udržal čisté konto. Najprv 28 zákrokmi vygumoval strelcov Detroitu a „Bluesmani“ zvíťazili 1:0, potom sa v Nashville prezentoval 15 zásahmi a tie mu stačili na to, aby St. Louis vyhralo opäť 1:0 a 28-ročný Kanaďan si udržal čistý štít. Týždeň zakončil shutoutom v Minnesote, keď za svoj chrbát nepustil ani jednu zo striel svojich protihráčov a hostia zo Saint Louis sa tešili z víťazstva 2:0.

Obrancovia


P.K. Subban (Montreal Canadiens) Bilancia týždňa: 1+3

P.K. Subban naďalej panuje ofenzívnym štatistikám obrancov v NHL, keď v uplynulom týždni pozbieral solídne štyri body. Subban najprv v sobotu pomohol zdolať svojmu tímu odvekého rivala z Bostonu Bruins 2:1 dvomi asistenciami a ďalšie dva kanadské body si do štatistík pripísal v Buffale, keď sa na víťazstve 5:1 podieľal jedným presným zásahom a jednou prihrávkou.

Drew Doughty (Los Angeles Kings) Bilancia týždňa: 3+0

23-ročný bek, ktorému predpovedajú veľkú budúcnosť už teraz patrí k špičke zadákov v zámorskej profilige. Táto sezóna mu však nevychádza tak, ako by si ju predstavoval, napriek tomu sa však nedá povedať, že kanadský obranca odvádza obhajcovi Stanley Cupu zlé služby. Dvojka draftu 2008 vsietila v tomto týždni tri góly, keď najprv rodák z Londona skóroval proti Edmontonu, LA zvíťazilo 4:1. Šikovný bek zaznamenal presný zásah aj v kalifornskom derby v Anaheime, jeho gól však stačil len na zisk jedného bodu, keď „káčeri“ zvíťazili 4:3 po predĺžení. V závere týždňa Dallas poľahky zdolal „kráľov“ 5:1 a čestný úspech Los Angeles vsietil práve Doughty.

Útočníci

Alexander Ovečkin (Washington Capitals) Bilancia týždňa: 6+1

Ruský ostrostrelec patrí momentálne medzi najlepším hráčov v NHL. Po tom, čo Ovečkin nepodával výkony, ktoré by sa od neho očakávali sa z neho stal opäť obávaný snajper. 27-ročný krídelník načal týždeň bilanciou 3+1 vo Floride a postaral sa tak o tesné víťazstvo 4:3. So svojím tímom cestoval do Tampy Bay, kde si hokejky skrížil s jeho najväčším konkurentom Stevenom Stamkosom, s ktorým súperí o zisk Maurice Richard Trophy určenej najlepšiemu strelcovi NHL, „Caps“ zvíťazili 4:2 a Ovečkin dvakrát skóroval. Týždeň zakončil jedným presným zásahom v Montreale, Washington zvíťazil 3:2.

Nicklas Bäckström (Washington Capitals)
Bilancia týždňa: 0+7

Nielen ruský krídelník, ale aj jeho švédsky parťák Nicklas Bäckström podáva skvelé výkony. Štvorka draftu 2006 na začiatku týždňa zaznamenal hattrick asistencií, keď v dueli vo Floride „nabíjal“ Ovečkinovi na hattrick. Bod za prihrávku zaznamenal aj v zápase s Tampu Bay a bilanciu 0+2 si do štatistík pripísal v Montreale, keď sa tak výrazne podpísal pod tesné víťazstvo 3:2. Sledované obdobie zakončil jednou, v poradí siedmou asistenciou tohto týždňa. Washington zdolal Carolinu Hurricanes 3:1.

Rick Nash (New York Rangers)
Bilancia týždňa: 4+1

Washingtonské duo dopĺňa kanadský forward Rick Nash. Ten začal týždeň jedným gólom do siete Pittsburghu, no jeho Rangers prehrali 2:1 po samostatných nájazdoch. Po tomto dueli sa 28-ročný útočník prezentoval bilanciou 1+1 v zápase v Caroline, „jazdci“ zvíťazili 4:1. V pondelok zverenci Johna Tortorellu cestovali do Toronta, jednotka draftu 2002 sa v zápase dvakrát strelecky presadila, na body to ale nestačilo, „javorové listy“ zvíťazili 4:3.