Main Content

Hokej: SR 20 v Trnave prehrala s Rusmi, tí vyhrali turnaj bez straty bodu (2)

sobota, 13. apríl 2013 19:30 | Autor: TASR

Trnava 13. apríla (TASR) - V záverečnom vystúpení na Turnaji štyroch krajín hokejistov do 20 rokov prehrali slovenskí reprezentanti v sobotu v Trnave s ruskými rovesníkmi 1:5 a bez bodu skončili na poslednom štvrtom mieste. Rusi nestratili na turnaji ani bod a stali sa tak suverénnym víťazom tohto podujatia. Druhé miesto obsadili mladí Fíni so šiestimi bodmi.

výsledok:

Slovensko 20 - Rusko 20 1:5 (0:1, 1:2, 0:2)

Góly: 37. Valjent (Horanský, Kolena) – 8. Chlopotov (Jakimov, Gimatov), 33. Barabanov (Koledov), 40. Stulov, 44. Barabanov (Vladimirov, Kamajev), 57. Busarov (Šiksatdarov, Koledov)

zostava SR: Němec – Gachulinec, Janovčík, Mikuš, Dinda, Palovič, Valjent, Majerčík – Mančák, Gríger, Lunter – Šimun, Kolena, Horanský – Tibenský, Gašpar, Veliký – Hrehorčák, Mlynčár, Schroner – Minárik.

Už pred týmto zápasom bolo zrejmé, že jeho výsledok nemôže na konečnom umiestnení oboch tímov nič zmeniť. Rusi mali vďaka dvom trojbodovým výhram nad Českom a Fínskom istotu prvej priečky, kým mladí Slováci už nemohli skončiť lepšie ako štvrtí. Domáci držali s favorizovaným súperom krok v prvých dvoch tretinách. Rusi sa síce dostali do vedenia už v siedmej minúte gólom Chlopotova, no až do polovice zápasu mladí Slováci úspešne odolávali ich ďalšiemu tlaku. Keď v 32. minúte pridal ďalší gól Alexander Barabanov, zdalo sa, že Rusi budú mať duel pevne v rukách. No v 37. minúte ho zdramatizoval Michal Valjent pri presilovke. Potom však prišiel gól do šatne v čase 39:11 a Stulov zabezpečil Rusom opäť dvojgólový náskok. Na začiatku tretej tretiny pridal Barabanov štvrtý gól a zápas sa od tej chvíle už len dohrával. Skóre uzavrel v čase 56:15 Busarov.

Ernest Bokroš, tréner SR20 (zdroj: hockeyslovakia.sk): "Zápas proti Rusom bol veľmi podobným predchádzajúcim dvom. V zápase sme mali viacero svetlých momentov, ale sila ruského družstva bola nad sily mojich zverencov. Odohrali sme na turnaji tri dobré stretnutia proti špičkovým družstvám, žiaľ súperi boli nad naše sily. Brankári v tejto konfrontácii relatívne obstáli, naša defenzíva nebola najhoršia, hoci bola vo všetkých troch zápasoch preťažovaná. Keďže v priemere išlo na našich brankárov päťdesiat striel za zápas, zákonite sme inkasovali. Najhoršie sme obstáli v útočnej hre – v troch zápasoch sme strelili len štyri góly, málo sme sa presadzovali v útoku. Mali sme však na turnaji až dvanásť nových hráčov, ktorí v takýchto náročných stretnutiach nazbierali cenné skúsenosti."

ďalší výsledok:

Česko - Fínsko 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Konečná tabuľka:

1. Rusko 3 3 0 0 0 13:5 9

2. Fínsko 3 2 0 0 1 8:6 6

3. Česko 3 1 0 0 2 6:6 3

4. Slovensko 3 0 0 0 3 4:14 0

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas