Main Content

Futbal: Dukla B. Bystrica - Vion Zlaté Moravce 1:0 v 26. kole CL

sobota, 13. apríl 2013 19:30 | Autor: TASR

Dukla B. Bystrica - VIOn Zlaté Moravce 1:0 (0:0)

Gól: 90.+ Adámik. Rozhodca Vnuk, ŽK: Pančík - Bernáth, Mészáros, 1170 divákov.

Dukla B. Bystrica: Boroš - Gyömbér, Adámik, Teixeira - Ľupták - Turňa, Považanec (63. Savič), Pančík (81. Šovčík), Hučko - Peňaška, Vrána (46. Slančík)

Vion Zlaté Moravce: Kuciak - Pavlenda, Majerník, Ondráš, Chren - Obročník - Candrák (45.+ Mészáros), Kováč (69. Škriniar), Hodek (78. Mihálik) - Bernáth, Orávik

Za prvý polčas len jedna strela smerovala medzi žrde. Postaral sa o ňu v nastavenom čase Peňaška, brankár Kuciak si s ňou bez problémov, napriek nepríjemného odskoku, poradil a obe mužstvá sa šli ochotne vysušiť do šatne. Väčšinu polčasu na Štiavničkách pršalo, aj slnko zasvietilo a riedka divácka kulisa si viac pri nezáživnom futbale všímala krásnu vyfarbenú dúhu ako trápenie na ihrisku. Hráči sa vybíjali v osobných súbojoch, ani jedna strana si nevynútila prevahu a strelecká takmer nulová potencia len dokreslila dianie na šmykľavej tráve. V 4. min sa síce Peňaška uvoľnil, namieril však vedľa a od tohto okamihu sa už prakticky nič nezrodilo. V prvej štvrťhodine sa hostia zastreľovali po nepresných pokusoch Kováča a Orávika, v 40. min domáci Vrána nestihol potrestať chybu Majerníka pri rozohrávke a spolu s pokusom Peňašku v 45. min to bolo všetko, čo stálo za zmienku.

V štatistikách zaujal najmä fakt, že v predchádzajúcich vzájomných zápasoch ani šesť pokusov nestačilo Dukle na zdolanie súpera, ktorý sa momentálne trápi a v siedmich zápasoch v jednom rade nepoznal pocit víťazstva. Syndróm 'Moravce' akoby mal na Duklu závažný dopad, v tejto sezóne im nestrelila ani gól a tak tomu bolo aj po prvom polčase. Po zmene strán sa obraz hry nezmenil, len rohových kopov pribúdalo na strane hostí, nakoniec až na 2:10. V 57. min center od Orávika zblokoval Gyömbér hlavou tesne nad hornú žrď a aj si vydýchol, pretože k 'vlastencovi' mal veľmi blízko. Po jednom z rýchlych protiútokov si vynútili domáci v 62. min roh, Považanec loptu pekne zatočil, k odrazenej sa dostal Hučko, no vystrelil z obrátky málo dôrazne a brankár Kuciak poľahky zakročil. Kuciaka vyskúšal v 70. min aj Slančík v tlačenici a malá domov spôsobila, že z 10 metrov zahrával Pančík nepriamy kop. Hučkov pokus skončil na hradbe hráčov a Dukla spálila jednu z najväčších príležitostí zápasu. Ku koncu túžba po víťazstve narástla u oboch mužstiev, dlho bez efektu, až pár sekúnd pred koncom po hrúbke hosťujúcej obrany do prázdnej bránky rozhodol o troch bodoch Adámik.