Main Content

Futbal-LM: Kouč Bayernu Heynckes sa zaobíde bez pomoci Guardiolu

piatok, 12. apríl 2013 16:30 | Autor: TASR

Berlín 12. apríla (TASR) - Futbalisti Bayernu Mníchov už o necelé dva týždne budú bojovať o postup do finále najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže Ligy majstrov 2012/2013. Na ceste za "ušatou" trofejou ich však čaká ťažká skúška v podobe katalánskeho veľkoklubu FC Barcelona.

Silu španielskeho tímu si uvedomuje aj tréner Bavorov Jupp Heynckes, podľa ktorého to bude "súboj obrov". Zároveň však poprel akékoľvek dohady o možnej predzápasovej spolupráci s bývalým koučom "Barcy" Pepom Guardiolom, ktorý od leta zasadne práve na lavičku čerstvých nemeckých majstrov.

"Rešpektujte mňa aj moju prácu. Nikdy som s nikým nič nekonzultoval ani som nežiadal o rady. Nepotrebujem nikoho pomoc pri príprave na zápas. Už teraz sa teším na dva magické futbalové večery," povedal na margo semifinálového súpera Heynckes, ktorý sa tešil z celkového triumfu v LM v roku 1998 s Realom Madrid.

Podľa legendy Bavorov a prezidenta Bayernu Franza Beckenbauera bude úspech nemeckého tímu závisieť najmä od toho, ako si "poradí" s útočníkom Lionelom Messim. "Barcelona je najlepší tím sveta, musíme si dávať na nich veľký pozor a dokonale sa pripraviť. Myslím si, že najdôležitejšie je nenechávať príliš veľa priestoru Lionelovi Messimu. Samozrejme, majú aj mnoho ďalších kvalitných hráčov, ale ja verím, že môžeme byť úspešní."

Prvý semifinálový súboj Bayernu a Barcelony je na programe 23. apríla, odveta o osem dní neskôr 1. mája. Oba tímy sa v histórii európskych pohárov stretli zatiaľ šesťkrát, pričom nemecký zástupca vyhral trikrát, dvakrát sa zrodila remíza a "Barca" uspela raz.