Main Content

Dokedy Kobe Bryant vydrží tu neuveriteľnú záťaž?

piatok, 12. apríl 2013 14:38 | Autor: Viktor Štefaňák

Dokedy Kobe Bryant vydrží tu neuveriteľnú záťaž?
Dokedy Kobe Bryant vydrží tu neuveriteľnú záťaž? | zdroj: foto TASR

Kobe Bryant je ikona Los Angeles Lakers. Fanúšikom garantoval účasť v playoff a keď Bryant niečo povie, musí to byť. Lakers zatiaľ na ôsmom postupovom mieste sú a majú lepšiu východiskovú pozíciu ako Utah Jazz.

Lenže problém Lakers môže byť inde. Bryant má 34 rokov, ale na ihrisku to nepoznáte. Ani na jeho tele a pohyblivosti. Lenže jeden fakt je zarážajúci.

Od 28. Februára odohral menej ako 36 minút v zápase iba raz. Konkrétne proti Indiana Pacers. Čo bol dôvod? Zranenie členka a tvrdá obrana Pacers, proti ktorej to zabalil po úvodných 12 minútach. Extrémnosť minút sa ešte vyhrotila v posledných dňoch, v uplynulých šiestich zápasoch bol Bryant najmenej v zápase s Hornets, konkrétne 41 minút. Dva krát odohral dokonca celý zápas, 48 minút! V týchto šiestich zápasoch má bilanciu 45.7 minúty na zápas s 28 bodmi, 9.2 asistenciami, 7.7 doskokmi, 2.5 ziskami a 1.2 blokmi. Bryant už viac krát vyhlásil, že za celou touto drinou na kurte je jeho drina mimo ihriska. Koľko hodín strávi na rehabilitácii, v posilňovni, akých špecialistov navštevuje, aby sa starali o jeho telo a v neposlednom rade strava. On sám ju radí na prvé miesto rebríčka, dobre jesť a veľa oddychovať. A hrá ako za mlada.

„Nestarám sa, ako sa budem cítiť v lete. Už chcem byť v playoff. Chceme resetovať prvú časť sezóny a začať od znova. Playoff je nová súťaž a tam sa naozaj ukáže, kto je ako pripravený. Ja som.“ Je to až neuveriteľné, ako je psychicky Bryant nastavený prekonávať všetky prekážky. Lenže otázka je, či to jeho telo napriek tomu dokáže vydržať. Prvý aj druhý tím Západu nenecháva hrať svojich lídrov až také veľké porcie minút. OKC a hlavne Spurs zvyknú svojich hráčov šetriť, na druhej strane Durant a Westbrook sú stále veľmi mladí chalani a šetriť ich veľmi netreba. „Je to risk, čo robíme s Kobem, no my sme sa sami dostali do tejto situácie. Stále sa ho pýtam, či chce hrať tak veľa. No keď mi povie, že sa cíti skvele a nič ho nebolí, tak potom nech hrá. Keby povedal, že je unavený, ale ide do toho aj tak, tak ho krotíme,“ povedal kouč Lakers Mike D‘ Antoni.

Čo musia Lakers teraz robiť najlepšie vystihol Metta World Peace. Po zápase v La hľadal Gasol Bryanta no MVP ho zakríkol: „Choď makať! Načo všetci hľadáte Bryanta, choďte makať, nemáme teraz čas sa obzerať po blbostiach. Makajte na ihrisku a neočumujte všetko okolo, na to tu máme média.“ Pre fanúšikov Lakers ostáva jediné, veriť, že Kobe ich do playoff dostane a že je natoľko pripravený fyzicky, aby ho aj zvládol. Pretože všetci takzvaní experti v NBA predpovedajú v playoff LA Lakers veľmi rýchly koniec.