Main Content

Hokej: HC Košice - HKM Zvolen 2:3, hlasy trénerov a hráčov

štvrtok, 11. apríl 2013 21:30 | Autor: TASR

Košice 11. apríla (TASR) -

Milan Staš, tréner Košíc: "V prvej tretine sme si vypracovali dostatok šancí na to, aby sme po nej nevyhrávali iba 1:0. Žiaľ padol iba jeden gól a druhú tretinu sme začali veľmi zle. Súpera sme po našich hrubých chybách nechali vyrovnať a dá sa povedať, že prvá tretina bola naša, druhá súperova. Do tretej sme išli s tým, že kto z koho, no urobili dve hrubé chyby, ktoré súper potrestal a preto sme prehrali.

Richard Jenčík, útočník Košíc a autor dvoch gólov: "Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu, prvá tretina bola super, mali sme i dostatok striel a veľký tlak. Škoda, že sme dali iba jeden gól. V druhej tretine nám dal súper gól, ktorý nás zrejme pribrzdil. Druhá dvadsaťminútovka bola z našej strany najslabšia. V tretej tretine sme dali gól na 2:1, ale po individuálnych chybách sme prehrali."

Peter Mikula, tréner Zvolena: "Zo strany súpera bola prvá tretina nadštandardne dobrá, mal dostatok šancí a stav 0:1 bol pre nás veľmi lichotivý. Po dohovore cez prestávku sme dali gól na 1:1 a vzali sme domácim vietor z plachiet. Dostávali sme ich výrazne pod tlak najmä v druhej tretine. Tretia už bola vabank, no mali sme šance na skórovanie a pri troche šťastia sme mohli duel vyhrať už skôr."

Andrej Podkonický, útočník Zvolena a autor víťazného gólu: "Na začiatku sme mali pár šancí, kým neprišiel blbý faul a z presilovky inkasovali prvý gól. Prestali sme hrať a Košice mohli vyhrávať pokojne 4:0. V šatni sme si dosť toho povedali a bolo to vidieť i na ľade, že sme začali hrať iný hokej."

Lukáš Jurík, útočník Zvolena: "Sme veľmi radi, pretože sme sem prišli jeden duel vyhrať a podarilo sa nám to už dnes. Začiatok bol veľmi zlý i keď sme sa hecovali, no zostalo to iba v šatni. Pozerali sme čo s nami spravia, hrali veľmi zle a ustráchane. Dali iba jeden gól a to bolo dôležité. Do druhej tretiny vybehlo iné mužstvo a dá sa povedať, že sme ich počas nej celý čas tlačili. Vyrovnali sme a v tretej tretine to bolo kto z koho."