Main Content

Zvolen vyhral v Košiciach a je krôčik od titulu + HLASY

štvrtok, 11. apríl 2013 20:30 | Autor: TASR

Zvolen vyhral v Košiciach a je krôčik od titulu + HLASY
Zvolen vyhral v Košiciach a je krôčik od titulu + HLASY | zdroj: TASR

Košice 11. apríla (TASR) - Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v treťom finálovom stretnutí hokejovej play off extraligy na ľade HC Košice 3:2 a zvýšili vedenie v sérii už na 3:0. Prvý "mečbal" budú mať už v piatok.

HC Košice - HKM Zvolen 2:3 (1:0, 0:1, 1:2)

Góly: 5. Jenčík (Pašek, Haščák), 44. Jenčík (Pašek, Haščák) - 21. P. Zuzin (Čierny), 49. L. Jurík (Mucha, Škvaridlo), 55. Podkonický (Puliš). Rozhodovali: J. Konc, Kubuš - M. Korba, Smrek, vylúčení: 1:2, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, striedania: 28. Ľ. Zuzin (Zvolen) zapojil sa do hry, 6091 divákov.

/stav série: 0:3/

Zostavy:
HC Košice: Hylák - Cebá, Štrbák, Kolba, Šeda, Martin Chovan, Deyl, Novák - Haščák, Pašek, Jenčík - Boltun, Marcinko, Spilar - Novotný, Slovák, Jokeľ - Svitana, Mlynarovič, Gmitter
HKM Zvolen: Šimko - Čierny, Juraško, Novajovský, Mucha, Hraško, Hertl, Pichnarčík - P. Zuzin, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, L. Jurík, Michal Chovan - Kalla, M. Jurík, Čurilla - Puliš, Mahdalík, Ďaloga - 28. Ľ. Zuzin

 

Hostia si vytvorili prvú šancu v 3. minúte, keď sa k zakončeniu dostal Čurilla. Na opačnej strane ešte v tej istej minúte nebezpečne vypálil Novotný, ktorý trafil Šimka priamo do masky. Domáci pokračovali v útočnej aktivite a v 5. minúte boli počas početnej výhody o jedného hráča blízko ku gólu Jenčík a Haščák. O pár sekúnd však našiel Pašek pred bránkou Jenčíka a ten sa už nepomýlil - 1:0. Zvolenčania pozorne bránili a nepúšťali Košičanov do vyložených šancí. V 9. minúte Mlynarovič našiel zadovkou korčuľujúceho Gmittera, ale ten v ideálnej šanci nechal vyniknúť brankára hostí. "Oceliari" mali optickú prevahu, dobre korčuľovali a narúšali ich kombinácie už v zárodku. Zvolenčania sa dostali k slovu až v 17. minúte, Podkonického strelu však Hylák zneškodnil. O minútu neskôr vyskúšal lapačku Šimka košický obranca Kolba, na opačnej strane po strele Milana Juríka predviedol reflexívny zákrok Hylák. V záverečných sekundách prvej dvadsaťminútovky ešte nebezpečne vypálil Slovák, Šimko podržal svoj tím.

Zvolenčania začali druhú tretinu aktívne a už 32 sekundách zrovnal stav stretnutia Peter Zuzin, ktorý šikovne tečoval tvrdú strelu čierneho od modrej čiary. O dve minúty neskôr pohrozil domáci Cebák a z následného protiútoku trafil dobre postaveného košického gólmana Čurilla. Zvolenčanov mohol poslať do vedenia v 25. minúte Podkonický, netrafil však odkrytú časť Hylákovej bránky. Hostia pokračovali v aktivite, zlepšili korčuľovanie a súpera napádali už v jeho tretine. V 28. minúte sa po prihrávke Lukáša Juríka dostal do obrovskej šance Škvaridlo, no Hylák dobre zasiahol ľavým betónom. Košičania odpovedali príležitosťou Gmittera v 34. minúte, Zvolenčania vlastnými telami nedovolili puku prejsť za Šimkov chrbát. V 35. minúte bol blízko ku gólu Podkonický, Hylák dobre zasiahol.

V úvode tretieho dejstva sa ocitol v ideálnej streleckej príležitosti Novotný, ale jeho zakončenie minulo priestor Šimkovej bránky. V 44. minúte vypálil švihom z ľavej strany Jenčík a umiestnenou strelou prekvapil hosťujúceho gólmana - 2:1. V ďalšom priebehu sa hra zrýchlila a útoky sa striedali na obidvoch stranách. Zvolenčania odpovedali v 49. minúte, keď Mucha po vhadzovaní napriahol od modrej čiary a vyrazený puk doklepol za Hylákov chrbát Lukáš Jurík - 2:2. V 55. minúte zachytil Deylovu rozohrávku Puliš, puk okamžite poslal pred bránku na Podkonického a ten nikým nekrytý nedal Hylákovi šancu - 2:3. Košičania si v závere duelu ešte vzali oddychový čas, následne odvolali brankára, ale stav sa už nezmenil.

Hlasy trénerov a hráčov

Milan Staš, tréner Košíc: "V prvej tretine sme si vypracovali dostatok šancí na to, aby sme po nej nevyhrávali iba 1:0. Žiaľ padol iba jeden gól a druhú tretinu sme začali veľmi zle. Súpera sme po našich hrubých chybách nechali vyrovnať a dá sa povedať, že prvá tretina bola naša, druhá súperova. Do tretej sme išli s tým, že kto z koho, no urobili dve hrubé chyby, ktoré súper potrestal a preto sme prehrali.

Richard Jenčík, útočník Košíc a autor dvoch gólov: "Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu, prvá tretina bola super, mali sme i dostatok striel a veľký tlak. Škoda, že sme dali iba jeden gól. V druhej tretine nám dal súper gól, ktorý nás zrejme pribrzdil. Druhá dvadsaťminútovka bola z našej strany najslabšia. V tretej tretine sme dali gól na 2:1, ale po individuálnych chybách sme prehrali."

Peter Mikula, tréner Zvolena: "Zo strany súpera bola prvá tretina nadštandardne dobrá, mal dostatok šancí a stav 0:1 bol pre nás veľmi lichotivý. Po dohovore cez prestávku sme dali gól na 1:1 a vzali sme domácim vietor z plachiet. Dostávali sme ich výrazne pod tlak najmä v druhej tretine. Tretia už bola vabank, no mali sme šance na skórovanie a pri troche šťastia sme mohli duel vyhrať už skôr."

Andrej Podkonický, útočník Zvolena a autor víťazného gólu: "Na začiatku sme mali pár šancí, kým neprišiel blbý faul a z presilovky inkasovali prvý gól. Prestali sme hrať a Košice mohli vyhrávať pokojne 4:0. V šatni sme si dosť toho povedali a bolo to vidieť i na ľade, že sme začali hrať iný hokej."

Lukáš Jurík, útočník Zvolena: "Sme veľmi radi, pretože sme sem prišli jeden duel vyhrať a podarilo sa nám to už dnes. Začiatok bol veľmi zlý i keď sme sa hecovali, no zostalo to iba v šatni. Pozerali sme čo s nami spravia, hrali veľmi zle a ustráchane. Dali iba jeden gól a to bolo dôležité. Do druhej tretiny vybehlo iné mužstvo a dá sa povedať, že sme ich počas nej celý čas tlačili. Vyrovnali sme a v tretej tretine to bolo kto z koho."