Main Content

KOMENTÁR: Bez Messiho to jednoducho nejde!

štvrtok, 11. apríl 2013 12:12 | Autor: Jakub Mihálik

KOMENTÁR: Bez Messiho to jednoducho nejde!
KOMENTÁR: Bez Messiho to jednoducho nejde! | zdroj: foto TASR

„Barcelončania v pätnástich zápasoch bez Messiho neprehrali!“ „Poradia si aj bez neho, veď je to Barcelona.“ Takto sa pred štvrťfinálovou odvetou upokojovali fanúšikovia Barcelony, a koniec koncov i média. Dozvedeli sa totiž, že argentínska megastar kvôli zraneniu nebude môcť nastúpiť od začiatku. Bez Messiho to však nejde.

Komentár Jakuba Mihálika

Skutočnosť, že Messi nefiguroval v ohlasovanej základnej zostave veštila len jedno. Messi na tom nie je dobre. Inak by ho z trávniku nikto nedostal. Fanúšikovia sa zľakli, no víkendová drvivá porážka Mallorky ich trochu ukolísala. Veď keď Messi nenastúpil, neprehrali už 15 zápasov v rade. A tak bolo nezvykle ticho v súvislosti s jeho štartom z lavičky. Porovnávať dopredu odovzdanú Mallorku s takticky nesmierne vybaveným Ancelottiho tímom je však sebaklam. A fanúšikovia Barcelony sa z neho rýchlo prebudili. Hneď po hvizde hlavného rozhodcu duelu začalo totiž katalánskym priaznivcom zvierať hrdlo pri pohľade na výkon svojich obľúbencov. Barcelona väčšinu prvého polčasu kráčala bezducho po ihrisku a keď na začiatku toho druhého inkasovala, bolo jasné, čo treba robiť.

Zranený, nezranený, Messi musí na ihrisko. Nehľadiac na riziko, ktoré nasadenie prinášalo, hlavne pre Messiho zdravie. A efekt bol okamžitý. Pesimistické vyhliadky vypadnutia sa zrazu zmenili na Barcelonu v plnej kráse a sile. Slávni Blaugranes, ktorí si dovtedy pripadali stratení proti vynikajúcim Parížanom, zrazu dostali do žíl dávku sebadôvery. A Messiho prínos nebol zďaleka len psychologický. Stačila jedna akcia, v ktorej sa zranený Messi naplno rozbehol a hneď z toho bol vietor, hneď z toho bol gól. Neomyľný Xavi zrazu svojimi milimetrovými pasmi mal komu prihrať, Iniesta sa zrazu mohol venovať svojej hre. A hoci od Pedrovho gólu toho Messi veľa nabehať nemohol, opäť dokázal svoju dôležitosť.

Messi, aj keď nie úplne fit, dáva Barcelone jej tvár. Je jej strelcom, dušou, srdcom, zdrojom sebadôvery. Každý, kto tvrdí, že Barcelona môže vyhrávať aj bez Messiho, klame sám seba. Messi, to je Barcelona.