Main Content

Futbal-LM: FC Barcelona a Bayern Mníchov doplnili semifinálové kvarteto

streda, 10. apríl 2013 23:30 | Autor: TASR

Bratislava 10. apríla (TASR) - Futbalisti FC Barcelona a Bayernu Mníchov sa pridali k Borussii Dortmund a Realu Madrid a skompletizovali tak zoznam semifinalistov Ligy majstrov 2012/2013. Katalánsky veľkoklub, v základnej zostave bez Lionela Messiho, remizoval v stredajšej štvrťfinálovej odvete s tímom Paríž St. Germain 1:1, ale keďže pred týždňom v Parku Princov remizoval 2:2, postupuje ďalej. Bavorský klub zasa vyradil Juventus Turín, keď aj u súpera zvíťazil 2:0.

Na Nou Campe nastúpili domáci s početnými zmenami, ale už aj s trénerom Vilanovom na lavičke. V úvode pohrozil z priameho kopu Xavi, ale lopta obtrela bočnú sieť. Na druhej strane po chybe domácej obrany sa medzi stopérov pretlačil Lavezzi, ktorý však v sľubnej šanci nedokázal skrotiť loptu. V 22. minúte sa Pedro pekne uvoľnil po ľavom krídle, poslal loptu po zemi do šestnástky, kde ju vyrazil Sirigu späť ku Pedrovi a ten z uhlu trafil len bočnú sieť. Po rýchlom brejku Ibrahimovič pekne vysunul Lavezziho, no toho ešte križoval Alba a tak Valdes napokon loptu v gólovej situácii nohou vykopol. Po polhodine hry vybojoval center Ibrahimovič, ale Mourovu hlavičku Valdes vytlačil. Šok prišiel po zmene strán. Po rýchlej kombinácii Ibrahimovič vysunul Pastoreho a ten prehodil vybiehajúceho Valdesa - 0:1. Po hodine hry zahrával priamy kop Ibrahimovič, ale Valdes bol včas pri žrdi. V 62. minúte prišiel na ihrisko Messi a domáci mierne ožili. Do šance sa dostal Pique, ale gól nedal ani Iniesta a pri následnej dorážke zaváhal Messi. O pár minút už Argentínčan zdvihol ruky nad hlavu. Messi naviedol loptu do šestnástky, prihral Villovi, ktorý "nabil" Pedrovi a ten nechytateľne umiestnil projektil k žrdi - 1:1. V 87. minúte sa "preštrikoval" až na päťku aktívny Iniesta, ale z uhla mieril do bočnej siete.

V Turíne mal prvú šancu Bayern. Pri ofenzívnej akcii z pravej strany hrozilo nebezpečenstvo gólu po prudkom prízemnom centri od Riberyho, ktorý ale nedokázal Mandžukič doklepnúť do brány. Na druhej strane sa už Vučinič chystal k strele v šestnástke, ale lopta mu vo finálnej fáze ušla. V 23. minúte mala "stará dáma" priamy kop z 18 m, ale Neuer bol na mieste. Po rýchlej kombinácii Juventusu na jeden dotyk Padoin poslal loptu na Poogbu, ale jeho prudký center do ohňa nedokázal žiaden zo spoluhráčov dostihnúť. V 39. minúte vybojoval Robben rohový kop, po ktorom sa lopta dostala Alabovi a jeho strelu z druhej vlny Buffon len s námahou kryl. V druhom polčase pohrozil ako prvý Quagliarella, ktorý sa zbavil Lahma, no nakoniec vypálil len vedľa pravej žrde. Juventus pôsobil bezradne a jeho situáciu ešte zvýraznila 64. minúta. Po centri z nepriameho kopu sklepol loptu Müller, túto šancu ešte dokázal Buffon vykryť, ale hlavička Mandžukiča už skončila v sieti - 0:1. V 73. minúte sa dostal Vučinič do obrovskej šance po centri z pravej strany, ale v rozhodujúcom momente mu loptu ušla. Skóre zápasu sa však zmenilo ešte raz. Striedajúci žolík Pizarro v nadstavenom čase podstrelil Buffona a bolo 0:2.

Sumáre štvrťfinále LM 2012/2013, odvety:

FC Barcelona - Paríž St. Germain 1:1 (0:0)

Góly: 71. Pedro - 50. Pastore, ŽK: Adriano - Lavezzi, Thiago Silva, Beckham. Rozhodoval: Kuipers (Hol.).

Barcelona: Valdes - Alves, Pique, Adriano (62. Bartra), Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro, Fabregas (62. Messi), Villa (84. Song)

PSG: Sirigu - Jallet (88. van der Wiel), Alex, Thiago Silva, Maxwell - Lucas, Thiago Motta, Verratti (83. Beckham), Pastore - Ibrahimovič, Lavezzi (81. Gameiro)

/prvý zápas: 2:2, postúpila Barcelona/

Juventus Turín - Bayern Mníchov 0:2 (0:0)

Góly: 64. Mandžukič, 90.+1 Pizarro, ŽK: Bonucci - Mandžukič. Rozhodoval: Velasco (Šp.).

Juventus: Buffon - Barzagli, Chiellini, Bonucci - Padoin (69. Isla), Pirlo, Pogba, Marchisio (79. Giaccherini), Asamoah - Vučinič, Quagliarella (66. Matri)

Bayern: Neuer - Lahm, Van Buyten (35. Boateng), Dante, Alaba - Schweinsteiger, Martinez - Robben, Müller, Ribery (80. Gustavo) - Mandžukič (83. Pizarro)

/prvý zápas: 0:2, postúpil Bayern/

pb ny ph