Main Content

Elitná zostava týždňa NHL podľa Sport7.sk (29.-3.–4.4.)

utorok, 9. apríl 2013 09:16 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa NHL podľa Sport7.sk (29.-3.–4.4.)
Elitná zostava týždňa NHL podľa Sport7.sk (29.-3.–4.4.) | zdroj: foto TASR

Zámorská NHL je v plnom prúde a my vam po týždni opäť prinášame elitnú zostavu. Súhlasíte s výberom hráčov? Napíšte váš názor do diskusie!

Brankár

Antti Niemi (San Jose Sharks) Bilancia týždňa: 3 zápasy, 3 víťazstvá, 81 úspešných zákrokov, 6 inkasovaných gólov, 2 inkasované góly na zápas, 93,1% úspešnosť zásahov

Fínsky gólman sa postaral v sledovanom období o tri víťazstvá svojho tímu. Najprv sa 27 zákrokmi pričinil o víťazstvo „žralokov“ proti Phoenixu Coyotes 3:2 po samostatných nájazdoch a víťazne vyšiel aj zo súboja s Vancouverom. San Jose opäť zvíťazilo 3:2, tentoraz však v riadnom hracom čase a Niemi za svoj chrbát pustil dve z 25 striel. Rodák z Vantaa zakončil týždeň 31 úspešnými zákrokmi a víťazstvom 4:2 nad Minnesotou Wild.

Obrancovia

P. K. Subban (Montreal Canadiens) Bilancia týždňa: 0+6

Americký obranca prežil opäť vydarený týždeň a jeho skvelé ofenzívne štatistiky ho vyniesli na prvé miesto v produktivite NHL. 23-ročný zadák začal týždeň v súboji s New Yorkom Rangers, keď sa prihrávkami podieľal na každom góle svojho tímu a Montreal zvíťazil 3:0. K víťazstvu Montrealu 4:1 nad Carolinou Hurricanes pomohol jednou asistenciou a dve gólové prihrávky zaznamenal aj v súboji s Winnipegom Jets. Po tomto zápase sa tešil nielen z toho, že bol vyhlásený treťou hviezdou zápasu, ale radoval sa aj z víťazstva 4:1.

Kimmo Timonen (Philadelphia Flyers) Bilancia týždňa: 1+4

Skúsený bek patrí medzi najlepších zadákov ligy. Svoje ofenzívne schopnosti potvrdil fínsky reprezentant aj v sledovanom období. Jedno z najlepších stretnutí v tomto ročníku prežil v dueli s Washingtonom. Jeho Philadelphia zvíťazila 5:4 po predĺžení a 38-ročný Fín zaznamenal bilanciu 1+3. Posledný piaty bod získal za asistenciu v stretnutí s Montrealom, Flyers zvíťazili 5:3.

Útočníci

Taylor Hall (Edmonton Oilers) Bilancia týždňa: 5+5

21-ročný krídelník bol suverénne najlepším hráčom uplynulého týždňa. V štyroch zápasoch pozbieral fantastických desať bodov. Najprv hattrickom za neuveriteľných 7 minút a 53 sekúnd pomohol zdolať „olejárom“ Vancouver 4:0 a svojmu tímu neskôr pomohol gólom a asistenciou pokoriť aj ďalší kanadský tím, keď Edmonton v derby porazil Calgary 4:1. O pár dní sa v odvete opäť stretli títo súperi, tentoraz sa hralo na ľade Calgary. Edmonton zvíťazil vysoko 2:8 a najväčšou hviezdou duelu sa stala práve jednotka draftu 2010, ktorá zaznamenala bilanciu 1+4.

Nicklas Bäckström (Washington Capitals) Bilancia týždňa: 1+6

Prvá voľba Washingtonu Capitals v drafte 2006 sa spoločne so svojím spoluhráčom Ovečkinom prebudila a táto dvojka vedie hlavné mesto USA do play-off, o ktorom pred pár dňami fanúšikovia „Caps“ ani len nesnívali. Švédsky center sa v prvom zápase sledovaného obdobia prezentoval jednou prihrávkou v dueli v Buffale, Washington zvíťazil 4:3 po shootoutoch. 25-ročný rodák z Gävle neskôr pridal jeden gól, no nedokázal zabrániť prehre 5:4 po predĺžení vo Philadelphii. Najvydarenejší duel odohral Bäckström v Caroline, keď jeho tím zvíťazil 5:3 a momentálne dvanásty muž v produktivite NHL  sa blysol bilanciou 0+4. V štvrtok hostil Washington New York Islanders. Domáci zvíťazili 2:1 po nájazdoch, keď k víťazstvu jednou prihrávkou prispel aj tento 185 centimetrov vysoký  forward.

Jonathan Toews (Chicago Blackhawks) Bilancia týždňa: 2+4

Líder Chicaga v uplynulom týždni zatienil svojho produktívnejšieho spoluhráča Patricka Kanea a spoločne s týmto americkým krídelníkom patrí medzi najdôležitejších hráčov svojho tímu. „Captain Serious“ načal týždeň bilanciou 1+2 v dueli v Detroite, ktorý jeho celok vyhral vysoko 7:1. Jednu asistenciu si pripísal v zápase s Nashvillom Predators, „jastrabi“ zvíťazili 3:2 po samostatných nájazdoch. Vydarený týždeň zakončil 24-ročný Kanaďan jedným presným zásahom a jednou prihrávkou na gól v súboji so Saint Louis Blues. Blackhawks však prehrali 3:4 po predĺžení.