Main Content

Frajer týždňa Abidal, hlupák Barton!

pondelok, 8. apríl 2013 12:44 | Autor: Jakub Mihálik

Frajer týždňa Abidal, hlupák Barton!
Frajer týždňa Abidal, hlupák Barton! | zdroj: foto TASR

V tejto rubrike vám predstavujeme vždy frajera týždňa, ktorý prispel k propagovaniu športu, športového ducha, prípadne sa svojimi výkonmi tak výrazne prihlásil o tento honor, že sme ho jednoducho nemohli prehliadnuť. Na druhej strane vám predstavíme aj protipól frajera, hlupáka týždňa, ktorý vždy obdrží palec dolu. Čo z uplynulého týždna zaujalo najviac vás?

Frajer týždňa Eric Abidal

Našim frajerom týždňa je francúzsky futbalista Eric Abidal. Ten sa rok po transplantácii pečene vrátil na futbalový trávnik, keď sa predstavil vo víkendovom stretnutí Barcelony proti Mallorke. V krátkom čase tak Barcelona zaznamenala dva návraty po ťažkostiach spojených so zdravím. Práve prvý z nich, Tito Vilanova inšpiroval Abidala k návratu. Eric prvý návrat na trávnik zaznamenal pred takmer 2 rokmi, keď mu doktori odstránili nádor z pečene. Minulý rok však musel podstúpiť transplantáciu pečene,  časť ktorej mu daroval jeho bratranec. Práve jemu patril odkaz na tričku, ktorý Abidal odhalil po záverečnom hvizde. Domáci fanúšikovia ho privítali búrlivým potleskom už v okamihu, keď sa začal rozcvičovať v priebehu druhého polčasu. Standing ovation nasledoval, keď sa v 70. minute dostal na ihrisko.

Abidal, ktorý počas šiestich rokov v Katalánsku vyhral niekoľko trofejí, vrátane 2 triumfov v Lige majstrov, by rád hral ešte rok, či dva. Dúfa, že jeho príbeh inšpiruje všetkých, ktorí zápasili s podobnými ťažkosťami. Za to si u nás zaslúži honor Frajera týždňa.

Hlupák týždňa Joey Barton
 
Joey Barton síce nie je hlupákom len uplynulého týždňa, ale už tak nejak dlhodobo, no práve počas predošlého týždňa jeho hlúpe činy vygradovali a nenechali chladnými ani jeho nadriadených. Joey Barton hrá v súčasnosti v Marseille, kde si nemôže vybíjať zlosť v krčmových bitkách, preto svoj hnev sústredí na svojom najnovšom objave, Twitteri. Po tom, ako pred nedávnom označil Beckhama za nezaujímavého, Neymara za futbalového Justina Biebera, sa minulý týždeň vyjadril na adresu jedného z najlepších svetových stopérov, Thiaga Silvu z konkurenčného PSG. Označil ho, okrem iného, za “tučného transvetitu”. A to už prehnal. Olympique Marseille prinútil Bartona obmedziť jeho twitterovskú aktivitu a Bartonovo vyvádzanie neuniklo ani francúzskej disciplinárnej komisii a dokonca francúzskemu Národnému etickému výboru, ktorý si Bartona predvolal na vypočutie 15. apríla. Snáď aspoň jednému z týchto úradov sa podarí zavrieť Bartonovi ústa. Možno sa konečne začne sústrediť na zlepšenie svojich chabých výkonov.
 

Odporúčané články