Main Content

Ideálna zostava 24. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

streda, 3. apríl 2013 11:30 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 24. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 24. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: foto TASR

V tomto kole najviac zaujalo jasné víťazstvo Nitry, ktorá nielen výsledkovo, ale aj herne, jasne prevýšila Ružomberok. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár
 
Matúš Putnocký (Slovan) – Slovenský reprezentačný brankár sa vrátil na štadión, na ktorom sa dostal do veľkého futbalu a v Košiciach sa ukázal vo veľmi dobrom svetle. Počas celého zápasu z neho vyžarovala istota. Gól dostal iba z pokutového kopu, no ten prvý v zápase Šinglárovi chytil a tesne pred koncom vyrazil aj nájazd O. Diabyho.
 
Obrancovia
 
Mikuláš Tóth (Košice) – V mladšom veku patril medzi veľké talenty, no zdá sa, že práve počas tejto jari sa konečne môže dostať do povedomia. Proti Slovanu ukazoval svoju rýchlosť na pravej strane hlavne v prvom polčase. Po jeho akcií sa dostal k strele Karaš. A ďalšou jeho akciou, ktorou bola narážačka s Viazankom, sa dostali Košice k druhému pokutovému kopu.
 
Nicolas Gorosito (Slovan) – Obrana Slovana bola v prvom polčase zraniteľná, ale iba jej ľavá časť, pretože cez tú pravú nič neprešlo. Domáci to síce skúšali aj tadiaľ, no vždy narazili na argentínsku skalu menom Gorosito. Ten neprehral ani jeden osobný súboj a k tomu pridal aj nadstavbu, keď sa nebál založiť a tiež podporiť útoky Slovana.
 
Jozef Adámik (Banská Bystrica) – Banskobystričania majú aj v jarnej časti skvelú obranu, no nehrá v nej prím, ako na jeseň Gyömbér, ktorý je zranený, ale zimný navrátilec Adámik. Ten sa okamžite stal veľkou oporou a svoju jarnú formu ukazuje v každom zápase. Bolo tak aj proti ofenzívnemu Trenčínu, ktorý sa nepresadil, pričom Adámik zblokoval možno gólovú strelu Kubíka.
 
Peter Mičic (Nitra) – Nitrianska obrana prvýkrát na jar fungovala bez chýb, na čom má svoju zásluhu aj Mičic. Ten viackrát dokázal zachytiť prihrávky poza obranu a pridal aj ofenzívnu nadstavbu, ako sa na krajného obrancu patrí. Jeho akcia vyústila v Cléberovu tyč a Brazílčan mu to neskôr vrátil, keď Mičic jeho spätnú prihrávku upratal do vinkla svojou slabšou pravou nohou.
 
Stredopoliari
 
Kamil Karaš (Košice) – Košice v prvom polčase nad Slovanom herne dominovali, na čom mal zásluhu okrem silného vetra v chrbte aj výkon košického stredu poľa. Hlavne Karaš ukazoval veľkú chuť a tiež rozvíjajúce sa schopnosti. Bolo by zaujímavé zistiť, ako by sa zápas vyvíjal v druhom polčase, keby sa Karaš nezranil, lebo Slovan po jeho odchode dominoval.
 
Tomáš Kóňa (Senica) – Člen širšieho reprezentačného kádra má na hru Senice veľký vplyv. Aj v Prešove sa snáď nezrodila akcia hostí bez jeho pričinenia. Bolo tak aj pri góle, keď Kóňa vysunul Kalabišku a celú akciu zavŕšil Štepanovský. Senica mohla pridať aj gólovú poistku, no dva skvelé Kóňove centre poza obranu už na gól premenené neboli.
 
Cléber Silva Nascimento (Nitra) – V prvých štyroch zápasoch jarnej časti bol prakticky neviditeľný a aj preto bol nitriansky útok nulový. Proti Ružomberku sa konečne prebral a nitriansky útok bol zrazu aktívny a nápaditý. Bol najlepším hráčom celého kola. Nastrelil tyč, prihral do čistej šance Tawambovi, po faule naňho dala Nitra prvý gól, na druhý prihral a tretí dal.
 
Útočníci
 
Lester Peltier (Slovan) – Snáď v každom jednom zápase jarnej časti má svoj výrazný podiel na deji zápasu. V Košiciach najprv nechal vyniknúť brankára domácich, potom jeho ľavú tyč, ale nakoniec sa dočkal, keď umne podstrelil Tofiloskeho. Celá gólová akcia Slovana bola skvostná, pretože Soumah naviazal na seba celú košickú obranu, čo Peltier pri nábehu na jeho prihrávku umne využil.
 
Henrich Benčík (Nitra) – Má už 34 rokov a v zime sa vrátil na futbalové trávniky po dvojročnej prestávke, keď prekonal vírus H1N1, teda prasaciu chrípku, ale futbal hrať stále vie. Hoci je už pomalý, tak hra telom mu ide skvele. Cléber si s ním neraz vymenil loptu a dostal sa tak za chrbát ružomberskej obrany. Ale čo je najdôležitejšie, tak práve Benčík strelil víťazný gól Nitry a naštartoval ju tak k záchrane.
 
Martin Mikovič (Trnava) – Mladý trnavský útočník sa v minulom zápase konečne dočkal, keď strelil svoj prvý tohtosezónny ligový gól. To mu určite pridalo na chuti a aj v Žiline behal na hrote útoku, ako je uňho typické. Aj v tomto zápase sa zapísal do štatistík, keď po peknej akcií prihrával na Ciprysa, ktorý strelil jediný gól hostí.
 
V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.