Main Content

KOMENTÁR: Beckham ukázal, že to ešte stále vie!

streda, 3. apríl 2013 12:22 | Autor: Jakub Mihálik

KOMENTÁR: Beckham ukázal, že to ešte stále vie!
KOMENTÁR: Beckham ukázal, že to ešte stále vie! | zdroj: foto TASR

Trochu v tieni plánovanej odplaty Ibrahimovića svojmu bývalému zamestnávateľovi, sa ocitol ďalší hráčsky príbeh týkajúci sa včerajšieho zápasu PSG s hosťujúcou Barcelonou. David Beckham sa totiž po troch rokoch vrátil do Ligy majstrov, súťaže, ktorá mu priniesla toľko svetovej slávy. A Becks rozhodne nesklamal.

Komentár Jakuba Mihálíka

Keď v zime David Beckham prestupoval do Paríža, neprajníci sa domnievali, že ide maximálne držať kabelku svojej vymódenej manželke, prípadne utierať Ibrahimovićovi kopačky. O to radšej som, že môžem po včerajšom zápase vyhlásiť: Mýlili ste sa!

Hovorí sa, že päťdesiatpercent hráčovho výkonu je v dôvere. Beckham vo svoje schopnosti verí, no dôležité bolo, že mu po troch rokoch dal opäť dôveru v zápase Ligy majstrov jeho starý známy Ancelotti. Perfektne ušitá taktika počítala s Beckhamom pôsobiacim takmer na pozícii Pirla, v roli hádzanárskej spojky, ktorá „rozhadzovala“ prihrávky na jedno, či druhé krídlo. Zaspomínal si na časy, keď sa v drese Realu z podobnej pozície snažil doplniť hviezdnu zálohu na čele s Figom a Zidanom. Navyše Becks mohol svoju výstavnú pravačku využívať pri štandartných situáciách, mimochodom ďalší skvelý ťah, keďže Parížania majú oproti Barcelone výraznú výškovú prevahu.

David síce toho veľa nenabehal, ale priemerná dĺžka jeho pasov – 23 metrov, jeho pribúdajúce rôčky dokonale vynahradila. Skúsený matador dodal pokoj do kádra PSG, ktorým zo začiatku stretnutia lomcovala Zlatanova prílišná túžba po odplate, či neskúsenosť mladučkého Lucasa Mouru. Aj vďaka Beckhamovi tak Parížania remizovali, hoci nebol ani pri jednom z ich gólov. David vždy bol profesionál, ktorý si dokázal svoju úlohu zastať. Po tak náročnom dueli, ako včera absolvoval, sme si istí, že je stále schopný čeliť tým najlepším!

Súhlasíte s našim názorom? Napíšte ten svoj do diskusie!

 

Odporúčané články