Main Content

Piešťany si vynútili rozhodujúci 7. zápas + HLASY

pondelok, 1. apríl 2013 20:30 | Autor: TASR

Piešťany si vynútili rozhodujúci 7. zápas + HLASY
Piešťany si vynútili rozhodujúci 7. zápas + HLASY | zdroj: TASR

Piešťany 1. apríla (TASR) - Hokejisti ŠHK 37 Piešťany si vynútili rozhodujúci siedmy zápas, keď v pondelok zvíťazili na domácom ľade nad HKM Zvolen 4:0 a vyrovnali stav semifinálovej série play off extraligy na 3:3.

Domáci hokejisti boli celý zápas aktívnejší a mali viac šancí. V 10. minúte sa trafil Stupka, v 30. pridal druhý gól Saliji a krátko pred druhou prestávkou poistil vedenie Nemec. V záverečnej tretine upravil na 4:0 Jakub Ručkay.

 

ŠHK 37 Piešťany - HKM Zvolen 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Góly: 10. Stupka (Chylo, Hruška), 30. Saliji (Melichárek, Drgoň), 38. Nemec (Haring, Bučka), 56. J. Ručkay (Drgoň). Rozhodcovia: D. Konc, Kubuš - Kacej, Valach, vylúčení: 4:4 na 2 min, navyše: Saliji 10 min za nešportové správanie - Hraško 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3060 divákov.

/Stav série 3:3/

 

Zostavy
ŠHK 37 Piešťany:
Tomek - Brňák, Bučka, Filip, Drgoň, Hruška, Urban, Kolník, Hudec - Saliji, Nemec, Melichárek - H. Ručkay, Peško, J. Ručkay - Chylo, Mertel, Stupka - Šišovský, Toman, Haring
HKM Zvolen: Šimko - Čierny, Juraško, Novajovský, Mucha, Hertl, Hraško, Pichnarčík, Čurilla - P. Zuzin, Brabenec, Podkonický - Chovan, L. Jurík, Škvaridlo - Kalla, M. Jurík, Ľ. Zuzin - Ďaloga, Mahdalík, Puliš

 

Prvú gólovú príležitosť si vypracovali hostia, keď sa v 2. minúte dostal k zakončeniu Chovan, no sám pred bránkou Tomeka neprekonal a o dve minúty sa to nepodarilo ani L. Juríkovi. Piešťany vyrovnali hru a zatlačili súpera do obranného pásma, gólman hostí Šimek si však so strelami Šišovského, Melichárka a Brňáka poradil. V 10. minúte však už nestačil na Stupkovu strelu, ktorý pálil po faule na kolenách, a domáci viedli 1:0. Zvolenčania mohli vyrovnať počas následnej presilovky, mali dokonca aj výhodu o dvoch hráčov, ale hrali ju len sedem sekúnd, keďže vzápätí išiel za hákovanie na trestnú aj hosťujúci L. Jurík.

V druhej tretine sa hral rýchly hokej a puk putoval zo strany na stranu, no chýbali gólové príležitosti. Aktívnejší domáci napriek tomu skórovali, keď v 30. minúte nahodil puk na bránku Saliji a ten skončil v sieti - 2:0. Ďalšie minúty už patrili jednoznačne piešťanským hráčom, ktorí si vypracovali niekoľko dobrých šancí a tretí gól visel vo vzduchu najmä počas presilovky po vylúčení Novajovského. Vtedy im to ešte nevyšlo, ale dve minúty pred druhou prestávkou sa trafil Nemec, ktorý len niekoľko sekúnd predtým nastrelil žŕdku - 3:0.

Piešťany si v záverečnej tretine pozorne strážili trojgólový náskok. Zvolenčania síce držali puk, ale na domácu obranu nevedeli nič vymyslieť a tak mal Tomek len málo práce. Hostia súperovi "podkúrili" až počas presilovky v 50. minúte a najväčšiu šancu si vypracovali krátko po nej, rýchly protiútok však gólom nezakončili. Naopak, ešte raz udreli piešťanskí hráči, v 56. minúte pridal štvrtý gól v presilovke Jakub Ručkay.

Hlasy  po zápase

Milan Klement, tréner ŠHK 37 Piešťany:
"Sériu sme nechceli skončiť dnes. Začiatok bol z našej strany opatrný, potom sme sa ale zlepšili a upokojil nás prvý gól, po ktorom sme boli lepším mužstvom a nakoniec sme odchádzali z ľadu spokojnejší ako súper. Do Zvolena cestujeme s túžbou vyhrať a dostať sa do finále."

Václav Stupka, útočník a strelec prvého gólu Piešťan: "Začalo to u obrancu. Ja som si našliapol medzi obrancov, pekne mi načasoval prihrávku. Ich bek ma tam troška zahákoval, ale snažil som sa to trafiť do bránky a vyšlo to."

Samir Saliji, útočník Piešťan: "Som rád, že sa nám podarilo vyhrať tento zápas a vrátiť sériu do Zvolena. Tam sa ešte pobijeme o finále."

Peter Mikula, tréner HKM Zvolen: "Dnes sme chceli ukončiť sériu. Myslím si, že proti nám hrali nevyužité šance a presilovky. Snažili sme sa, ale práve tá snaha nám zväzovala ruky. Súper bol všade skôr, a keďže sme nevyužili šance, ktoré sme mali, tak zaslúžene vyhral. Ak budeme doma chcieť uspieť, budeme musieť svoj výkon podstatne zlepšiť."

Ľubor Zuzin, útočník Zvolena: "Nechcem tvrdiť, že rozhodol prvý gól, ktorý sme dostali po našej chybe, keď sme pustili hráča stredom samého na bránku. Skôr rozhodli osobné súboje, ktoré prehrávame, nedržíme modrú čiaru, ustupujeme. Piešťanskí hráči sa rozbehnú vo vlastnej tretine a idú na nás ako vlak. To sa ťažko bráni."