Main Content

Najlepšie a najvtipnejšie futbalové výroky týždňa (4.)

pondelok, 1. apríl 2013 12:55 | Autor: Jakub Mihálik

Najlepšie a najvtipnejšie futbalové výroky týždňa (4.)
Najlepšie a najvtipnejšie futbalové výroky týždňa (4.) | zdroj: foto TASR

Uplynulý týždeň priniesol viacero zaujímavých športových udalostí, ktoré neostali nepovšimnuté medzi známymi osobnosťami športového života. Prečítajte si najzaujímavejšie výroky ktoré hodnotili aktuálne športové dianie.

“Neymar je len Justin Bieber futbalu: brilantný na youtube, slabý v skutočnosti. Je neuveriteľné, čo dokáže spraviť slušné youtube video. Nie je v tej istej stratosphere ako ten chlapec Messi a ten chlapík Ronaldo. A tiež prestaňte hovoriť o góloch v brazílskej lige. Ja som tiež raz skóroval 77 krát v lige Rainhill and Byrne v kategórii do 14 rokov, a to je ešte silnejšia súťaž.”
- Takto sa vyjadruje Joey Barton, hráč, ktorý nastúpil za anglickú reprezentáciu neuveriteľný JEDEN raz o hráčovi, ktorý má v 21 rokoch bilanciu na reprezentačnej úrovni 30 zápasov, 17 gólov. Neostáva nám nič iné, len odkázať Joeymu, aby sa venoval svojim krčmovým bitkám a červeným kartám, nie komentovaniu futbalu. 

“Vždy hovorím, že pre športovca platí, že sap o tridsiatke stane psom – každý jeden rok má hodnotu siedmich.”
Gianluigi Buffon o starnutí športovcov.
 
“Totti má techniku Juhoameričana. Zaslúžil by si vyhrať viac titulov v Serii A, európskych súťaží, či Zlatej lopty. Je nezvyčajný hráč. Má rýchle myslenie, myslí nohami a vidí veci, ktoré vidia len najlepší hráči. Patrí medzi najlepších v histórii.”
Falcao vzdáva hold Francescovi Tottimu.
 
“Najlepší hráč Premier league? Gareth Bale, sila prírody.”
Citizen Pablo Zabaleta prekvapil hodnotením tottenhamskej hviezdy.
 
“Už som to niekoľkokrát hovoril: Benzema neustále potvrdzuje, že je k ničomu.”
Bývalý tréner Francúzska Raymond Domenech o hviezde Realu Madrid a francúzskej reprezentácie.
 
“Je len jeden hráč, ktorý robí veci, ktoré by som nikdy nedokázal, a to je Messi. Nemyslím si, že je nejaký taliansky hráč, ktorého by som považoval za lepšieho. Čísla hovoria same za seba.”
A to sa Totti zdal byť celkom skromným hráčom.
 
“Nie som fanúšikom jeho herného štýlu, ale má úžasnú osobnosť. Je veľmi inteligentný, má neuveriteľnú charizmu a vcelku špeciálny spôsob riadenia vecí. Hovorí, že kouč musí byť herec a ja s ním súhlasím. Je dôležité neukazovať vždy svoje emócie, keď ste obklopení svojimi hráčmi. Všetko je o tom, čo hráči potrebujú vidieť a počuť. Bude prospešné tímu, ak vstúpi do šatne frustrovaný a začne hádzať šálkami? Všetko záleží od situácie a Mourinho vie presne ako sa správať v každej situácii. Vždy na seba obracia pozornosť. Nie kvôli svojmu egu, ale preto, že chce zmierniť tlak na svojich hráčov. Skutočne obdivujem to, čo robí.”
- Zdá sa, že búrlivák Eric Cantona našiel nový vzor.