Main Content

KOMENTÁR: Hokejová reprezentácia je skoro vytvorená

pondelok, 1. apríl 2013 11:47 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: Hokejová reprezentácia je skoro vytvorená
KOMENTÁR: Hokejová reprezentácia je skoro vytvorená | zdroj: foto TASR

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Komentár Filipa Chudého
 
Minulý týždeň začala slovenská hokejová reprezentácia prípravu na MS, na ktorých bude obhajovať strieborné medaily. V Námestove sa na prvom zraze zišla pomerne silná skupina hráčov, za čo môže predovšetkým fakt, že väčšina našich reprezentantov má už dávnejšie po sezóne. Hráči Slovana Bratislava, ktorí tvoria prakticky polovicu reprezentácie ešte zostali po klubovej sezóne v tréningovom procese a pridalo sa k nim aj pár hráčov, ktorí aj takouto formou chceli zostať v tempe a možno si aj pripraviť pôdu pre nový angažmán v Bratislave.
 
Na Orave išlo predovšetkým o kondičnú časť prípravy, ale realizačný tím už myslí aj na výsledný hráčsky káder. Keď sa pozrieme na situáciu v prebiehajúcich ligách, tak zistíme, že tento súčasný káder sa už moc meniť nebude a pribudne doňho už asi iba približne pätica hráčov. To je oproti nedávnej minulosti riadna zmena, pretože vtedy z toho prvotného kádra išla na MS skôr iba pätica hráčov.
 
Ale možno v tom vidieť aj určitú výhodu, keďže naši tréneri majú dostatok času, aby upiekli správne zloženie jednotlivých formácií a pridali do ich už iba chýbajúce hrozienka, o ktorých si myslia, že budú k dispozícií. Ale minulotýždňový optimizmus generálneho manažéra Otta Sýkoru sa už zrejme trochu schladil a nepotreboval na to ani vedro studenej vody.
 
Keď priam radostným hlasom hovoril o účasti Kopeckého, Sekeru a Meszároša pomaly ako o hotovej veci, to ešte netušil, čo sa stane cez noc. Andrej Meszároš sa zranil a sezóna sa preňho skončila. Preto by sme radšej odporučili síce zvažovať, ale nie naisto počítať so službami kohokoľvek. Pretože aj do konca sezóny NHL je ešte ďaleko a zranenia sú tam na bežnom poriadku.
 
V súčasnom kádri reprezentácie nie je ani jedna hráčska osobnosť, ktorá by mohla byť pravým lídrom tímu, ako tomu bolo v prípade trojice Chára, Šatan, Handzuš na minuloročných MS a veľa možností na získanie nejakej osobnosti ani nie je. Preto čakáme na vývoj zdravotného stavu Šatana a tréneri oslovili aj veterána Štümpela. No aj keby sa na nich usmialo všetko šťastie a prišli by všetci možní hráči, tak sa budeme musieť spoliehať na zázračné výkony brankárov a mať prepracovaný systém obrannej hry s rýchlym prechodom do protiútoku. A na jeho trénovanie už káder máme.
 
Kto podľa vás ešte posilní súčasný výber?

 

Odporúčané články