Main Content

Elitná zostava týždňa NHL podľa Sport7.sk (22.–28.3.)

nedeľa, 31. marec 2013 12:58 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa NHL podľa Sport7.sk (22.–28.3.)
Elitná zostava týždňa NHL podľa Sport7.sk (22.–28.3.) | zdroj: foto TASR

Zámorská NHL je v plnom prúde a my vam po týždni opäť prinášame elitnú zostavu. Súhlasíte s výberom hráčov? Napíšte váš názor do diskusie!

Brankár

Cory Schneider (Vancouver Canucks) Bilancia týždňa: 4 zápasy, 4 víťazstvá, 95 úspešných zákrokov, 2 inkasované góly, 2 shutouty, 0,5 inkasovaných gólov na zápas, 2 shutouty, 96,9% úspešnosť zásahov

Americký brankár mal do tejto sezóny vstúpiť ako jednotka a mal dostať prednosť pred Robertom Luongom. Vedenie klubu však častokrát dávalo prednosť jeho kanadskému kolegovi. V uplynulom týždni dal 27-ročný brankár najavo, že si zaslúži hájiť post jednotky v tíme NHL. Vďaka jeho čistému kontu a dvadsiatim zákrokom Vancouver zvíťazil na ľade obhajcu Stanley Cupu z Los Angels 1:0 a dva body za výhru si odniesol aj z Colorada, po výsledku 2:3, Schneider úspešne kryl 26 streleckých pokusov súpera. Pokračoval vo svojich výborných výkonoch, keď aj domácemu publiku predviedol svoje brankárske umenie a svoj tím doviedol k víťazstvu 1:0 po samostatných nájazdoch nad Columbusom Blue Jackets. K shutoutu mu stačilo 17 zákrokov. V závere sledovaného obdobia si sily zmerali opäť Vancouver s Coloradom, „kosatky“ zvíťazili 4:1 po výbornom výkone svojho gólmana, ktorý z 33 striel pustil za svoj chrbát len jednu.

Obrancovia

Dion Phaneuf (Toronto Maple Leafs) Bilancia týždňa: 2+2

27-ročný tvrdý bek je komplexným hráčom, ktorý dokáže v obrannej tretine tvrdo zraziť súper a pripraviť ho o puk, ale dokáže aj tvoriť hru o čom sme sa mohli presvedčiť v minulom týždni. V utorok jedným gólom pomohol Torontu poraziť Floridu 3:2 a skvelý duel odohral proti Caroline Hurricanes. Jeho „javorové listy“ zvíťazili 6:3, Phaneuf sa prezentoval bilanciou 1+2 a stal sa prvou hviezdou zápasu.

Duncan Keith (Chicago Blackhawks) Bilancia týždňa: 0+4

Víťaz z Norrisovej trofeje z roku 2010 patrí medzi defenzívne piliere svojho tímu. Našiel svoju stratenú formu a atakuje najvyššie priečky produktivity bekov v NHL. Svoj cit pre hru preukázal 29-ročný Kanaďan aj v sledovanom období. V stretnutí s Los Angeles Kings zaznamenal tri asistencie, no ani tie nestačili druhému najlepšiemu celku NHL k víťazstvu, keď pred očami svojich fanúšikov v nervydrásajúcom závere podľahli obhajcom Stanley cupu 4:5. Štvrtý bod za prihrávku získal Keith v dueli s Calgary a mohol sa radovať z víťazstva 2:0.

Útočníci


P. A. Parenteau (Colorado Avalanche)
Bilancia týždňa: 2+4

Krídelník, ktorý do Colorada zavítal pred touto sezónou z New Yorku Islanders sa ihneď zaradil medzi najproduktívnejších hráčov svojho tímu. 30-ročný útočník naplno prerazil v zámorskej profilige len pred dvomi sezónami, no postupne si buduje povesť produktívneho útočníka. Kanadský forward začal tento týždeň presným zásahom na ľade Dallasu, ktorý však nestačil na víťazstvo a domáci tím sa tešil z víťazstva 5:2 a o deň gólom a asistenciou neodvrátil prehru s Vancouverom Canucks 2:3. Dve asistencie pozbieral aj v Calgary, no „lavíny“ opäť prehrali tesne 4:3. Napriek tomu, že sa „Avs“ vôbec nedarilo, Parenteau pravidelne bodoval, keď sa prihrávkou podieľal na jedinom góle svojho tímu v zápase s Vancouverom (4:1).

Sidney Crosby (Pittsburgh Penguins)
Bilancia týždňa: 2+4

Momentálne najväčšia hviezda NHL naďalej vládne najlepšej hokejovej lige sveta. Kanadskú hviezdu netreba bližšie predstavovať, dlhodobo obsadzuje prvú priečku v produktivite NHL a zdá sa, že túto pozíciu nehodlá opustiť. Crosby je jedným z dôvodov prečo sa jeho Pittsburgh pasuje za najväčšieho favorita NHL. 25-ročný center najprv dvomi asistenciami pomohol zdolať New Yorku Islanders na jeho ľade 4:2, v pensylvánskom derby s Philadelphiou sa prezentoval jedným gólom, „Pens“ zvíťazili 2:1 po predĺžení. Jednotka draftu 2005 skórovala aj v zápase s Montrealom Canadiens, keď sa postaral o jediný presný zásah duelu a „tučniaci“ sa tešili z futbalového výsledku 1:0. Sledované obdobie zakončil tak ako ho začal – pripísal si dve asistencie a Pittsburgh hladko zdolal Winnipeg 4:0.

Mikko Koivu (Minnesota Wild)
Bilancia týždňa: 2+4

30-ročný hokejista je ikonou Minnesoty. V žiadnom inom klube nikdy nehral a dres „divochov“ oblieka už osem sezón. Koivu nikdy nepatril medzi najproduktívnejších hráčov ligy, no dlhodobo si drží svoj veľmi solídny štandard. Svoje schopnosti tvoriť hru potvrdil v domácom stretnutí s Calgary, keď sa podieľal na oboch góloch svojho tímu a tešil sa z výhry 2:0. Bilanciu 1+1 zaznamenal v divokej prestrelke v Dallase, z ktorej víťazne vzišiel celok Minnesoty, keď vyhral 7:4. V stredu Minnesota hostila Phoenix. Koivu najprv 55 sekúnd pred zaznaním záverečnej sirény prihrával na vyrovnávajúci gól na 3:2 a vzápätí vsietil v predĺžení víťazný gól duelu. Uzatvára tak našu ofenzívnu trojku v našej Elitnej zostave,