Main Content

Ideálna zostava 23. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 1. apríl 2013 11:09 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 23. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 23. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: foto TASR

Aj po tomto kole si Slovan udržal svoju jarnú suverenitu, čo znamená, že pred poslednými desiatimi kolami má na čele tabuľky desaťbodový náskok. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár
 
Peter Solnička (Myjava) – Nováčik našej najvyššej súťaže v Žiline ukázal, že sa naučil časom v súťaži hrať. Práve pod Dubňom totiž v Corgoň lige debutoval a dostal tam štvorku, no teraz si odtiaľ odváža bod. Zásluhu na tom má aj brankár Solnička, ktorý v prvom polčase vychytal Nunesa, v druhom nedovolil zakončiť Bellovi a neprekonal ho ani Majtán.
 
Obrancovia
 
Matúš Turňa (Banská Bystrica) – V novom banskobystrickom systému mu patrí celá pravá strana, keď musí stíhať brániť a aj po čiare útočiť. Produktívny bol už na jeseň a gólovo sa pripomenul už aj na jar. Po Pančíkovom centri otvoril hlavou skóre, čím sa stal najlepším strelcom Dukly. Skvele pripravil čistú šancu Brašeňovi, ale ten víťazstvo zo Senice odmietol.
 
Ivan Ostojič (Košice) – Srbský futbalista sa v Trnave predstavil na stopérskom poste, hoci väčšinou nastupuje v košickej zostave na pravej strane obrany. Na začiatku mohol byť z toho trochu dezorientovaný, keď neubránil centrujúceho Tomačeka, no svoju chybu odčinil, keď hlavou poslal Košice do vedenia a tiež vtedy, keď zastavil možno gólovú strelu Augustiniho.
 
Daniel Bednárik (Trenčín) – Nitra v Trenčíne moc nehrozila, ale pri Tawambovom výpade tento mladý stopér ukázal, že je aj tak stále koncentrovaný. Bednárik sa presadil aj v koncovke, keď na konci prvého polčasu si počínal ako starý harcovník a ukážkovo zakončil. Pridať mohol ešte jeden gól, ale jeho hlavička po rohovom kope bránu tesne minula.
 
Stredopoliari
 
Samuel Štefánik (Trenčín) – Trenčín proti Nitre totálne herne dominoval, a to sa ani nemusel príliš snažiť. Aj Štefánik dostal dostatok priestoru, ktorý využíval na prihrávky. Pred prvým gólom bola práve jeho prihrávka kľúčová, keď vysunul Adiho. Svoje si odviedol aj pred druhým gólom a po jeho ďalšej kolmici za obranu sa pískala penalta, ktorá uzavrela skóre.
 
Erik Grendel (Slovan) – Na jar začínal prvýkrát zápas na lavičke náhradníkov, no práve v súboji s Prešovom zanechal najväčšiu stopu. Hral síce iba poslednú polhodinu, ale aj tak sa až dvakrát zapísal do streleckej listiny. Najprv nekompromisne zakončil akciu Soumaha a potom zavŕšil akciu Žofčáka, ktorý „zidanovkou“ prešiel okolo Papaja a prihral mu pred bránu.
 
Tomáš Ďubek (Ružomberok) – Hráči Ružomberka v zápase so Zlatými Moravcami jasne dominovali, na čom má najväčšiu zásluhu práve ružomberský kapitán. Išli cez neho takmer všetky akcie domácich. Pred prvým gólom nakopol loptu dopredu, ale ukázal sa hlavne pred druhým gólom, keď pri svojom sóle prešiel okolo dvoch obrancov a s pomocou žrde skóroval.
 
František Kubík (Trenčín) – V predchádzajúcom zápase so Zlatými Moravcami ho hráči súpera nevedeli zastaviť, no v koncovke urobil všetko naopak. Proti Nitre nebol v poli taký výrazný, ale zas efektívnejší. Otvoril skóre stretnutia, hoci po Adiho prihrávke bol v ofsajde a na kopačke mal aj ďalšie góly, ale pre mužstvo vybojoval už iba pokutový kop.
 
Seydouba Soumah (Slovan) – Nastúpil premiérovo v základnej zostave belasých a po zápase sa mu tlieskalo. To najlepšie vystihuje jeho zápasové pôsobenie. Skvele prihral na gól Halenárovi, pred Grendelovým gólom zamotal hlavy piatim Prešovčanom a vymýšľal ďalšie skvelé akcie. A to si dovolíme tvrdiť, že ešte ani zďaleka neukázal všetko zo svojich schopností.
 
Útočníci
 
Juraj Halenár (Slovan) – Ak Halenárovi vydrží nastolený strelecký apetít z posledných týždňov, tak sa možno dokáže dostať už na konci tejto sezóny pred historicky najlepšieho strelca našej najvyššej súťaže – Róberta Semeníka. Prešovu dal dva góly, čím sa dostal na métu 112 a na bývalého dvojnásobného kráľa ligových strelcov stráca už len osem gólov.
 
Oumar Diaby (Košice) – Tento mladý francúzsky útočník zatiaľ napĺňa dôveru trénera Kozáka. Po zranení sa vrátil do košickej zostavy a podieľal sa na dvoch góloch. Pri prvom priťukol loptu Viazankovi, ktorý nájazd premenil a vyrovnal. O.Diaby neskôr strelil aj víťazný gól zápasu, keď využil obrovskú chybu Karhana a mal šancu aj na ďalší gól.
 
V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.