Main Content

Futbal: Ferdinand terčom rasistických pokrikov anglických fanúšikov

štvrtok, 28. marec 2013 23:30 | Autor: TASR

Londýn 28. marca (TASR) - Anglicku hrozí trest zo strany Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) po tom, čo fanúšikovia Albiónu mali počas minulotýždňového zápasu kvalifikácie MS 2014 na ihrisku San Marína rasisticky uraziť obrancu Ria Ferdinanda.

Stopér Manchestru United figuroval v nominácii trénera Roya Hodgsona na marcové kvalifikačné duely, no napokon sa reprezentačnému koučovi ospravedlnil. Ferdinand argumentoval zdravotnými problémami, kvôli ktorým mal mať špecifický tréningový a liečebný program. Anglickým fanúšikom sa nepozdávali dôvody jeho neúčasti, čo dali jasne najavo v zápase s európskym trpaslíkom v Serravalle, počas ktorého spievali piesne namierené voči Rio Ferdinandovi i jeho bratovi Antonovi.

Združenie Football Against Racism in Europe (FARE) vo štvrtok zaslalo FIFA správu, v ktorej obvinilo priaznivcov Albiónu z rasistického osočovania. "Zápas spadá pod jurisdikciu FIFA, čiže je na nej, či začne disciplinárne konanie," uviedol pre Reuters hovorca FARE. Angličania rozdrvili San Maríno 8:0.