Main Content

Frajer týždňa Peter Sagan, hlupák Vettel, prekvapenie Fíni

pondelok, 25. marec 2013 12:13 | Autor: Jakub Mihálik

Frajer týždňa Peter Sagan, hlupák Vettel, prekvapenie Fíni
Frajer týždňa Peter Sagan, hlupák Vettel, prekvapenie Fíni | zdroj: foto TASR

V novej rubrike vám každý pondelok predstavujeme frajera týždňa, ktorý prispel k propagovaniu športu, športového ducha, prípadne sa svojimi výkonmi tak výrazne prihlásil o tento honor, že sme ho jednoducho nemohli prehliadnuť. Na druhej strane vám predstavíme aj protipól frajera, hlupáka týždňa, ktorý vždy obdrží palec dolu. Tretím do partie bude prekvapenie týždňa.

Frajer týždňa Peter Sagan

Aj tento týždeň sme sa rozhodli oceniť slovenského športovca. Peter Sagan mal „na mále už minulý týždeň, keď v neľahkých talianskych podmienkach jarnej klasiky Miláno – San Remo stratil prvenstvo len o pár centimetrov. Tohtotýždenný pretek Gent – Welegem série World Tour si už populárny Žilinčan ujsť nenechal a tešil sa z premiérového víťazstva na Tour. Slovenská cyklistická superhviezda sa v priebehu týždňa dostala na prvé miesto rebríčka cyklistickej asociácie UCI, na ktorom má po nedeli už výrazný náskok pred Fabiom Cancellarom. Kedy naposledy sa stalo, že slovenský športovec bol v niečom na svete najlepší? Práve preto u nás získal honor Frajera týždňa.

Hlupák týždňa Sebastian Vettel
 
Na opačnom konci spektra tohtotýždennej obľúbenosti stojí idol mnohých fanúšikov najrýchlejšej motoristickej súťaže sveta, F1. Sebastian Vettel si totiž pohneval pretekmi v Malajzii nielen fanúšikov, ale aj svojho tímového kolegu, Marka Webbera a celý tím Red Bull, v ktorom preteká.

„Šetrite motory aj auto a dojdite bezpečne do cieľa.“ Tak znel príkaz tímu Red Bull po záverečných zastávkach v boxoch. Líder preteku, Mark Webber samozrejme poslúchol príkazy svojho tmu, znížil otáčky a prestal závodiť. Tak samozrejmé to ale nebolo pre jeho tímového kolegu Sebastiana Vettela. Ten využil Austrálčanovo spomalenie a vyrazil dopredu. Nepomohlo ani varovanie z boxov, že tento hlúpy manéver bude musieť neskôr vysvetliť. Akoby mu nestačilo druhé miesto, drzo predbehol svojho tímového kolegu, na ktorého sa v budúcnosti bude chcieť spoľahnúť pri naplňovaní majstrovských ambícií.

Hlúpym bolo aj následné vyjadrenie Vettela, ktorý svoj krok obraňoval slovami: „Vedel som, že máme držať pozície, ale tímové príkazy som neignoroval úmyselne.Iba som to pokazil, nezvládol som situáciu.“ Mohol nájsť hlúpejšiu výhovorku?

Prekvapenie týždňa Fínska futbalová reprezentácia


V nabitom kvalifikačnom programe futbalových majstrovstiev sveta 2014 sa o najväčšie prekvapenie postarali Fíni. Tí v horúcom Španielsku schladili domácich majstrov sveta, keď sa im podarilo vydolovať bod po remíze 1:1. Španielske dobíjanie fínskych hradieb bolo až na jednu výnimku neúspešné a keď sa podarilo Fínom z protiútoku aj skórovať, prekvapenie bolo na svete. Španieli tak majú pred najbližším zápasom proti Francúzom nôž na krku. Kto by to do Fínov bol povedal?

Odporúčané články