Main Content

Halák vychytal tretí shutout v sezóne, Pánik asistoval

nedeľa, 24. marec 2013 08:30 | Autor: TASR

Halák vychytal tretí shutout v sezóne, Pánik asistoval
Halák vychytal tretí shutout v sezóne, Pánik asistoval | zdroj: TASR

New York 24. marca (TASR) - Slovenský útočník Richard Pánik si po návrate z farmy do prvého tímu Tampy Bay pripísal na konto druhý bod v prebiehajúcej sezóne NHL.

V tretej tretine asistoval pri prvom góle "bleskov" na ľade Ottawy, kde Tampa prehrala 3:5. Pánik odohral takmer 13 minút a na konto si pripísal aj dva plusové body.

Dvadsaťdvaročný krídelník vo februári odohral za Lightning deväť zápasov. Z nich má najlepšie spomienky na duel s Carolinou, v ktorom strelil svoj prvý gól v NHL. Rodák z Martina nastúpil v aktuálnom ročníku v nižšej zámorskej súťaži AHL v drese Syracuse Crunch na 51 stretnutí s bilanciou 22 gólov a 19 asistencií.

Darilo sa brankárovi Jaroslavovi Halákovi, ktorý v bránke St. Louis Blues vychytal "nulu" pri víťazstve na ľade Edmontonu 3:0. Dvadsaťsedemročný gólman zmaril všetkých 19 streleckých pokusov domácich a zaznamenal tak šieste víťazstvo a tretí shutout v sezóne. Halák si navyše pripísal aj asistenciu na úvodný gól stretnutia a vyhlásili ho za tretiu hviezdu zápasu.

V ďalšom dueli Minnesota zdolala doma San Jose 2:0, do zostavy hostí sa opäť nezmestil slovenský center Michal Handzuš.

Výsledky

 

Ottawa - Tampa Bay 5:3 (Pánik 0+1), Minnesota - San Jose 2:0, Los Angeles - Vancouver 0:1, Toronto - Boston 3:2, Montreal - Buffalo 1:2, New Jersey - Florida 2:1, Nashville - Columbus 5:2, Dallas - Colorado 5:2, Edmonton - St. Louis 0:3