Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase s Litvou (1:1)

sobota, 23. marec 2013 12:47 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase s Litvou (1:1)
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase s Litvou (1:1) | zdroj: foto TASR

Máme za sebou ďalší kvalifikačný zápas, v ktorom sme remizovali s Litvou 1:1. Stratili sme síce body, ale náš výkon bol oproti predchádzajúcim zápasom o dosť lepší. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Michal Ďuriš (bez známky) – Prišiel na ihrisko v priebehu druhého polčasu, keď vystriedal Róberta Maka, ale potrebné oživenie nepriniesol. Snahu mu síce uprieť nemožno, ale zdalo sa, že sa vôbec nedostal do zápasu. Naša pravá strana bola po celý zápas menej aktívna a plzenský hráč na tomto fakte nič nezmenil.

Marek Bakoš (bez známky)
– Tréneri ho poslali na ihrisko v 70.minúte, ale žiaden zázrak sa v jeho podaní nekonal. Hrot útoku posilnil iba svojou prítomnosťou, lenže iba tá samotná na nejakú výraznú zmenu nestačila. Podobne, ako pri Ďurišovi sa mu snaha uprieť nedá, no iba to, je na medzinárodnú úroveň málo, chýba nadstavba, ktorá rozhoduje zápasy.

Marek Hamšík (4) – Bol zrejme naším najslabším hráčom na ihrisku, pretože sa v zápase iba hľadal a nakoniec sa ani nenašiel. Priam sa pýtalo jeho striedanie, lenže reprezentační tréneri ho držali na ihrisku po celý čas, hoci museli cítiť, že to nie je jeho zápas. Ale opäť si neodpustíme poznámku, ktorú opakujeme prakticky po každom zápase. Ak ho nemáme využiť na jeho najsilnejšej pozícií, tak ho radšej ani na ihrisko neposielajme. Veď aj manželky našich reprezentačných trénerov musia vidieť, že z kraja ihriska je viac ako polovičný, len prečo to svojím mužom nepovedia!?

Tomáš Hubočan (5) –
Opäť nastúpil na pravom kraji obrany, čo nie je jeho tradičný post, ale toto naše problémové miesto tentoraz až tak nebolelo, hoci budeme čo najrýchlejšie potrebovať skutočného pravého obrancu. V prvom polčase to bolo od Hubočana smerom dopredu veľmi slabé, no v druhom polčase ožil, čiže predviedol presne to isté, čo aj v Belgicku.

Viktor Pečovský (5) –
Nastúpil do základnej zostavy, pretože naši tréneri vymysleli zaujímavý herný variant, v ktorom jednoducho potrebovali hráča jeho typu. Smerom dozadu nemal veľa roboty, ale práve po jeho obrannom zákroku sa lopta nešťastne poodrážala až nakoniec skončila v našej sieti. Nebolo to z jeho strany zlé, ale ani nejako extra dobré.

Ján Ďurica (5,5)
– V tomto zápase sa Ďurica prakticky nemal ako ukázať, ale na druhej strane ani nič nepokazil. Naša defenzíva nebola vôbec preverená, ale náš stopér si veci nekomplikoval a všetko riešil jednoducho, čo bolo správne, lebo keď začne vymýšľať, tak to väčšinou dobre nekončí. V zápase bol koncentrovaný a tiež potvrdil, že si brnkať po nose nedá.

Juraj Kucka (5,5) – Toto bol Kuckov zápas, hoci ho nemôžeme zaň chváliť, ale ani výrazne haniť. Už v druhej minúte naznačil, ako bude zápas vyzerať, keď z dvoch metrov prehlavičkoval prázdnu bránu, čím akoby zaklial bránu súpera. Navyše práve od Kucku sa lopta odrazila ku Kalonasovi, ktorý pripravil gól pre Šernasa. Toto svoje zaváhanie mohol napraviť v druhom polčase, ale jeho strela iba takmer žrď zlomila.

Dušan Kuciak (6) – Pri Kuciakovi nemusíme vymýšľať žiadny nový text, tak iba skopírujeme ten, čo po každom zápase. Za gól nemohol, ale ani nič navyše nechytil, čo škrie určite aj jeho samého. Veď v reprezentácií si udržal zatiaľ iba jedenkrát čisté konto, aj to proti Lichtenštajnsku. Vyriešil síce zopár nebezpečných situácií, ale my potrebujeme brankára, ktorý vychytá aj nemožné. Chcelo by to už zápas, po ktorom ho každý bude potľapkávať po pleciach.

Róbert Mak (6) – Svoju nomináciu do zápasu si vypýtal už v Belgicku, ale za prvú polhodinu zápasu ho nebolo na ihrisku vôbec vidieť. Potom sa presunul z pravej strany na ľavý kraj ihriska a zrazu ho bolo nielen vidieť, ale hlavne aj cítiť. Skvele prihral do šance Hamšíkovi a onedlho mal sám dve čisté šance, lenže ich nepremenil, čo sa trochu na ňom odrazilo a išiel dole z ihriska z našich ako prvý.

Martin Škrtel (6,5) – Reprezentačný kapitán predviedol dobrý výkon, ale ani on nedokázal zabrániť gólu v našej sieti, čo znamená, že reprezentácia si proste nevie udržať čisté konto. Kalonas nášho stopéra položil na zadok a Šernas už mal voľnú cestu k strele. Ale Škrtel bol platný pri útočných štandardných situáciách, keď prihral na gól Jakubkovi a mohol sa stať aj hrdinom zápasu, lenže aj on sa zaradil do zoznamu našich najväčších futbalových hviezd, ktoré v tomto zápase spálili čistú gólovú šancu. Brankára Arlauskisa sa mohol opýtať kde to chce a asi to chcel do rukavíc...

Marek Sapara (7) – Je na ňom jednoznačne vidieť veľká chuť reprezentácií pomôcť, ale v konečnom dôsledku jeho snaha zatiaľ vychádza navnivoč. Snažil sa zapojiť do každej kombinácie, no aj tak nám medzihra nefungovala v každom okamihu zápasu. V prvom polčase loptu z priameho kopu napálil do brvna a v tom druhom krásne centrom našiel úplne voľného Škrtela, ale víťazný gól by sme nedali zrejme ani do rána.

Dušan Švento (7,5) – Hral veľmi dôležitú rolu v našej taktike, keď bol síce ľavý obranca, ale v momente, keď sme mali loptu sa z neho stal ľavý krídelník. A hlavne vďaka jeho výkonu bola naša ľavá strana výrazne aktívnejšia, ako tá pravá. Dokým mal dosť síl, tak po čiare priam lietal a snažil na centrami hľadať spoluhráčov. To mu síce až tak dobre nešlo, ale bol výrazným pozitívnym zjavom v našej hre.

Martin Jakubko (7,5) – Aj uňho sa ukázali kondičné resty, ale s obranou súpera sa bil do konca zápasu. Všetky nakopávané lopty išli na neho a pokiaľ mal dostatok síl, tak neprehral snáď ani jednu hlavičku. Týmto spôsobom pomáhal aj našej defenzíve pri štandardných situáciách. Robil na hrote útoku pre naše mužstvo potrebnú čiernu prácu a dočkal sa za ňu aj gólovej odmeny, keď strelil krásny gól nožničkami.

V diskusií oznámkujte výkony našich reprezentantov. Kto by si podľa vás zaslúžil vyššiu respektíve nižšiu známku?