Main Content

BASKETBAL-NBA: McGrady podpísal na jeden rok s Detroitom

utorok, 17. august 2010 11:46 | Autor: TASR

Kariéra amerického basketbalistu Tracyho McGradyho bude mať svoje pokračovanie v tíme Detroit Pistons.

Z pozície voľného hráča podpísal 31-ročný rozohrávač v pondelok zmluvu na jeden rok v hodnote 1,3 milióna dolárov. McGrady patril k najlepším hráčom NBA na svojom poste, ale povesť mu pokazili časté zranenia. V uplynulých dvoch sezónach odohral pre problémy s kolenom iba 65 súťažných zápasov. Naposledy si v 24 dueloch obliekol dres New York Knicks, ktorí ho získali z Houstonu s cieľom vytvoriť si priestor pod platovým stropom. McGrady v nich zaznamenal slabý priemer 9,4 bodu, zatiaľ čo v predchádzajúcich dvanástich ročníkoch mal bilanciu 22,1 bodu na zápas. Vracal som sa späť po zranení a zdravotný stav mi ešte nedovolil hrať tak, ako som si predstavoval," vysvetlil svoje zlyhanie McGrady a odhodlane dodal: "Minulý a tento rok, to je ako noc a deň."

Tracy McGrady má za sebou anabázy v Toronte, Orlande, Houstone a New Yorku, so žiadnym tímom sa nedostal v play-off cez prvé kolo, hoci v rokoch 2003 a 2004 bol najlepším strelcom základnej časti. V tom čase mal zápasový priemer 32,1 bodu (v drese Orlanda), resp. 28 bodov (Houston). "Ešte nemám 41 ani 35 rokov, ale iba 31. Nikto mi neukradol môj talent. Stále mám v nádrži veľa paliva," nechal sa počuť McGrady.

Pistons majú problém na rozohrávačskom poste prakticky od výmeny Chaunceyho Billupsa za Allena Iversona v novembri 2008, minulú sezónu sa neosvedčilo ani riešenie s Rodneym Stuckeym.