Main Content

Hokej: Bartovič po operácii rehabilituje v spoločnosti rodiny v Liberci

streda, 20. marec 2013 15:16 | Autor: TASR

Liberec 20. marca (TASR) - Napriek tomu, že hokejový útočník Milan Bartovič pôsobil v sezóne 2012/2013 v KHL s bratislavským Slovanom, jeho väzba na českého extraligistu HC Bílí Tygři Liberec stále trvá. Na severe Čiech má stále svoju rodinu a klubu, v ktorom ešte pred rokom hrával, stále verí a je presvedčený, že baráži sa jeho bývalí spoluhráči vyhnú.

"Verím, že chlapci v Brne vyhrajú a nebudú musieť ísť do baráže. Stále je tu výborné mužstvo," povedal pre idnes.cz Milan Bartovič, ktorý zavítal na utorňajší tréning Liberca. Napriek nabitému programu v KHL stále sledoval aj extraligové trápenie Liberca v tejto sezóne. "Mal som prehľad o všetkých výsledkoch. A keď som mal voľno, chodil som na zápasy Liberca aj osobne. Bol som napríklad na jeho súboji play out s Brnom a ten zápas bol zo strany Liberca výborný. Škoda, že v sezóne zbytočne postrácali niektoré domáce zápasy," uviedol Milan Bartovič, ktorý je po operácii ramena a jeho ľavej ruke momentálne pomáha záves. "Tri týždne budem nosiť ortézu a potom ma čaká dlhá rehabilitácia," povedal na margo svojho zranenia z play off KHL, kvôli ktorému príde aj o tohtoročné majstrovstvá sveta a tým pádom aj o možnú obhajobu striebra z Helsínk. "Na svetovom šampionáte som bol už päťkrát a vždy to bol veľký zážitok," zdôraznil útočník Slovana, ktorý nazbieral v základnej časti v 47 zápasoch 17 bodov (9+8) a v štyroch v play off jeden za asistenciu a pokračoval: "Po minulom roku, keď sme vybojovali striebro, som sa mimoriadne tešil. Reprezentačný tréner so mnou rátal... Ale nedá sa nič robiť, zranenie je vážne a musím sa dať do poriadku, aby som sa mohol dobre pripraviť na ďalšiu sezónu."

Aj s odstupom času účinkovanie Slovana v jeho premiérovej sezóne v KHL hodnotí pozitívne. "Ako nováčik súťaže sme prekvapili, postúpili sme do play off. Všetci boli spokojní, mužstvo ťahalo celú sezónu, nedostali sme sa do žiadnej krízy. Výborne chytal Janus a mali sme perfektných fanúšikov."

V Liberci trávi teraz doma chvíle so svojou rodinou. "Aspoň si ma deti užijú. Sezóna bola dlhá a nie vždy boli moji najbližší so mnou." Jeho starší 6-ročný syn už hráva za prípravku Liberca. "V sobotu s ním idem na turnaj. Mladší má dva a pol roka a ten na korčuliach iba začína."

Po operácii momentálne Milan Bartovič rehabilituje. "Musím chodiť do Bratislavy na kontroly, ale väčšinu času budem tráviť v Liberci. Keď dám dole dlahu, začnem sa pomaly pripravovať na ďalšiu sezónu. Ešte rok mám zmluvu so Slovanom. Nemám rád príliš leňošenie, skôr aktívny oddych. Určite ale s rodinou vyrazíme aj niekde k moru," uzavrel Milan Bartovič.