Main Content

Hokej: Slovenská 18-tka o týždeň odštartuje záverečnú prípravu na MS v Soči

streda, 20. marec 2013 15:16 | Autor: TASR

Bratislava 20. marca (TASR) - Dvadsaťosem hokejistov, z toho sedem legionárov zo Švédska (3), Kanady (2) a ČR (1) a Fínska (1) nominoval reprezentačný tréner SR 18 Anton Bartánus na záverečnú prípravu pred MS tejto vekovej kategórie v Soči. Nominovaní hráči sa presne o týždeň (27. marca) stretnú v Bratislave a pred odletom do dejiska šampionátu odohrajú štyri prípravné stretnutia - dve modelované proti o rok starším reprezentantom SR 19 a v generálke pred MS preveria mladých Slovákov rovesníci z Česka. Prvý zápas odohrajú 9. apríla v Skalici, druhý o deň neskôr v Břeclavi.

"Zraz máme naplánovaný na stredu 27. marca, ale vzhľadom k tomu, že v extralige juniorov sa môže ešte 28. marca hrať piate finále, a taktiež sa hrá aj finále dorastu a aj vo Švédsku vrcholí tamojšia juniorská liga, na úvodnom zraze budeme mať len približne polovicu z nominovaných hráčov. Zvyšní sa k nám do prípravy zapoja priebežne," uviedol pre hockeyslovakia.sk Anton Bartánus.

Nominácia SR 18 na VT v Bratislave (do 15.00, ZŠ Ondreja Nepelu) a prípravné zápasy pred MS 18 v Rusku (27. 03. – 10.04. 2013):

brankári: Denis Godla (HK Spišská Nová Ves), Maroš Mikoláš (MsHK Žilina), Dávid Okoličány (HK Dukla Michalovce)

obrancovia: Patrik Bačik, Erik Černák, Tomáš Gula (všetci HC Slovan Bratislava), Adrián Sloboda (HK 36 Skalica), Mislav Rosandič (HC`05 Banská Bystrica), Martin Boboš (HC Košice), Stanislav Tomko (P.H.K. Prešov/HC Košice), Lukáš Dubeň (HK 95 Považská Bystrica/HC 05 B. Bystrica), Matúš Holenda (HK Dukla Trenčín/HK Trnava), Martin Pavlíček (Lulea HF)

útočníci: Samuel Petráš (HC Slovan Bratislava), Timotej Šille (HK 36 Skalica), Martin Ambroz (HC`05 Banská Bystrica), Dávid Šoltés (HC Košice), Juraj Milý (P.H.K. Prešov), Kristián Horvát (P.H.K. Prešov/HC Košice), Juraj Šiška (HC Nitra), Jakub Žilka (HC 07 Detva/HKM Zvolen), Šimon Beták (HC Olomouc/ČR), Peter Cehlárik (Lulea HF /Švéd.), Matej Paulovič (Färjestad BK /Švéd.), Róbert Lantoši (VIK Västeräs /Švéd.), Róbert Varga (HC Vaasan Sport/Fín.), Dominik Rehák (Victoriaville Tigers/Kan.), Martin Reway (Gatineau Olympiques/Kan.)

náhradníci (na telefonické zavolanie): Erik Kompas (Trenčín), Juraj Talán (Zlín/ČR), Martin Predajniansky (B.Bystrica), Andrej Lištiak (L. Mikuláš)

program prípravných zápasov:

piatok 5. apríla: Slovensko 18 – Slovensko 19

sobota 6. apríla: Slovensko 18 – Slovensko 19

utorok 9. apríla: Slovensko 18 – Česko 18 (Skalica)

streda 10. apríla: Česko 18 – Slovensko 18 (Břeclav)