Main Content

Elitná zostava 30. kola Premier League podľa Sport7.sk

utorok, 19. marec 2013 09:52 | Autor: Jakub Vaverka

Elitná zostava 30. kola Premier League podľa Sport7.sk
Elitná zostava 30. kola Premier League podľa Sport7.sk | zdroj: foto TASR

Anglická Premier League pokračovala cez víkend 30. kolom. Prinášame vám elitnú zostavu podľa redakcie Sport7.sk.

BRANKÁR

Ján Mucha (Everton FC)
- Najlepším brankárom 30. kola sa stal slovenský gólman Ján Mucha. Rodák z Belej nad Cirochou, ktorý žiaril predovšetkým v kvalifikácii na MS 2010, dokázal vychytať hviezdne mená Manchestru City a Karamelky sa radovali aj vďaka nemu zo zaslúženej výhry 2:0.

OBRANCOVIA

Seamus Coleman (Everton FC) - K dôležitým trom bodom pre Everton veľkou mierou prispel okrem Muchu aj šikovný pravý obranca Sheamus Coleman, ktorý proti majstrovi ukázal obrovskú agilitu a v na svojej strane urobil obrovské penzum práce.

David Luiz (Chelsea FC)
- David Luiz riešil defenzívne situácie proti West Hamu s prehľadom a bravúrou, pričom jeho spolupráca s Garym Cahillom a neskôr Johnom Terrym bola absolútne bezchybná. Chelsea neinkasovala ani raz a zvíťazila 2:0.

Nacho Monreal (Arsenal FC) -
Januárová posila Nacho Monreal sa stal pre Arsenal hrdinom. Vo vyrovnanom zápase na Liberty Stadium so Swansea skóroval otvárací gól, ktorý sa neskôr ukázal byť víťazným. Na konečných 0:2 z pohľadu Labutí uzavrel  Gervinho.

STREDOPOLIARI

Eden Hazard (Chelsea FC) - Eden Hazard zvyšoval v londýnskom derby Chelsea s West Hamom na 2:0 a patril medzi najlepších hráčov na ihrisku. Jeho myšlienkovým pochodom jednoducho obrancovia Hammers nestíhali a neraz sa s nimi pohral ako s mačka s myšou.

Leon Osman (Everton FC) - Leon Osman skóroval prvý gól svojho mužstva pri výhre 2:0 nad Manchestrom City. Jeho presný zásah bol doslova výstavný kus, ktorý patrí medzi najkrajšie góly v prebiehajúcom ročníku. Joe Hart nádhernú strelu do šibenice musel len bezmocne sledovať.

Frank Lampard (Chelsea FC) -
Legenda Chelsea Frank Lampard proti West Hamu zaznamenal svoj jubilejný 200. gól a k absolútnemu rekordu The Blues mu chýbajú už iba tri presné zásahy. Po celých 90 minút proti Kladivárom sa prezentoval výborným výkonom a svoje skúsenosti dokonale využil na zdolanie súpera.

Jay Rodriguéz (Southampton) - Liverpoolske FC istotne nečakalo, že si zo štadiónu Southamptonu odnesie prehru 1:3. Domáci The Saints však predviedli fenomenálny výkon a po výhre nad Manchestrom City (taktiež 3:1) získali ďalší cenný skalp. Jedným presným zásahom a gólovou prihrávkou sa o to pričinil aj šikovný Jay Rodriguéz.

ÚTOČNÍCI

Arouna Kone (Wigan Athletic) -
V tomto kole sme nevideli žiadne výrazné výkony útočníkov, no vyzdvihujeme presný zásah Arounu Koneho z nadstaveného času proti Newcastlu, keď zabezpečil svojmu tímu pri výhre 2:1 veľmi dôležité tri body v boji o záchranu.

Andreas Weimann (Aston Villa FC) -
Talentovaný Andreas Weimann bol jedným z kľúčových hráčov pri výhre The Villans proti Queens Park Rangers 3:2. Hokejovou terminológiou povedané, zapísal si dva kanadské body za jeden presný zásah a jednu gólovú prihrávku.

Dimitar Berbatov (Fulham FC) -
Extrémne dôležitý gól sa podarilo streliť aj bulharskému kanonierovi Dimitarovi Berbatovovi. Ten sa na White Hart Line stal jediným gólovým strelcom a na jeho presný zásah domáci Tottenham nenašiel odpoveď.