Main Content

Elitná zostava týždňa NHL podľa Sport7.sk (8.–14.3.)

pondelok, 18. marec 2013 12:45 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa NHL podľa Sport7.sk (8.–14.3.)
Elitná zostava týždňa NHL podľa Sport7.sk (8.–14.3.)

Zámorská NHL je v plnom prúde a my vam po týždni opäť prinášame elitnú zostavu. Súhlasíte s výberom hráčov? Napíšte váš názor do diskusie!

Brankár

Tuukka Rask (Boston Bruins) Bilancia týždňa: 3 zápasy, 3 víťazstvá, 82 úspešných zákrokov, 3 inkasované góly, 1 inkasovaný gól na zápas, 1 shutout, 96,4% úspešnosť zásahov

26-ročný brankár patrí pomerne v mladom veku medzi najlepších gólmanov NHL a zaradil sa medzi najhorúcejších kandidátov na zisk Vezina Trophy. Fínsky reprezentant nastúpil v uplynulom týždni do troch duelov a svoj tím vo všetkých stretnutiach doviedol k víťazstvu. 23 zákrokmi „vygumoval“ strelcov Philadelphie, pripísal si shutout, stal sa prvou hviezdou duelu a „medvede“ zvíťazili 3:0. Vo vypätom súboji v Ottawe sa prezentoval 30 zákrokmi a doviedol svoj tím k výhre 3:2 po samostatných nájazdoch. Týždeň zavŕšil víťazstvom 4:1 nad Floridou Panthers, keď sa pod víťazstvo podpísal 29 úspešnými zásahmi a bol vyhlásený prvou hviezdou zápasu.

Obrancovia

Ryan Suter (Minnesota Wild)
Bilancia týždňa: 0+6

Americký reprezentant patril medzi najproduktívnejších bekov v sledovanom týždni. Suterov megakontrakt sa „divochom“ začína vyplácať. Po slabšom rozbehu na začiatku sezóny sa zaradil medzi defenzívne piliere svojho tímu a užšiu špičku zadákov zámorskej profiligy. Suter sa najprv jednou asistenciou podieľal na výhre 2:1 po samostatných nájazdoch v Nashville a dvomi prihrávkami pomohol svojmu tímu poraziť Vancouver 4:2. Najviac sa mu však vydarilo štvrtkové stretnutie, keď Minnesota pred očami svojich divákov porazila Colorado 5:3 a Suter zaznamenal hattrick asistencií.

Dustin Byfuglien (Winnipeg Jets)
Bilancia týždňa: 1+5

27-ročný Američan je všestranný hokejista. V roku 2010 vybojoval s Chicagom Blackhawks Stanley Cup, keď v play-off zohrával v drese „jastrabov“ veľmi významnú rolu. Dokonca nastupoval v útoku, čo svedčí o jeho všestrannosti a jeho ofenzívnom talente, ktorý potvrdil aj v sledovanom období. Týždeň začal víťazným gólom v predĺžení v dueli s Floridou (3:2 po predĺžení). Tri gólové prihrávky zaznamenal v dueli s Torontom Maple Leafs, Winnipeg zvíťazil 5:2 a dve asistencie pridal v súboji s New Yorkom Rangers, v ktorom „tryskáči“ zvíťazili 3:1. 

Útočníci


Chris Kunitz (Pittsburgh Penguins)
Bilancia týždňa: 4+4

33-ročný krídelník prežíva fantastické obdobie. Užíva si spoluprácu na ľade s momentálnym kráľom ofenzívnych štatistík Sidney Crosbym a so svojím spoluhráčom vytvoril jednu z najobávanejších útočných dvojíc v lige. V nedeľňajšom stretnutí sa Kunitz podieľal na jednoznačnom víťazstve  nad New Yorkom Islanders bilanciou 3+2 a darilo sa mu aj v ďalších zápasoch. Gólom pomohol poraziť Boston 3:2 a dve asistencie zaznamenal v súboji v Toronte, „tučniaci zvíťazili“ 3:1. 

Sidney Crosby (Pittsburgh Penguins)
Bilancia týždňa: 1+7

25-ročný forward vládne NHL. Je suverénnym lídrom kanadského bodovania, keď v 28 zápasoch pozbieral fantastických 47 bodov a pred druhým Kunitzom má náskok ôsmich bodov. „Sid the Kid“ načal týždeň jednou gólovou prihrávkou v súboji v Toronte (5:4 pre „Pens“). Podobne ako jeho spoluhráčovi Kunitzovi sa najviac vydaril zápas s New Yorkom Islanders. Crosby v ňom zaznamenal bilanciu 0+5. Zvyšné dva body za prihrávky pozbieral v ďalšom súboji v Toronte, v ktorom „tučniaci“ opäť vyhrali, tentoraz 3:1.

Matt Duchene (Colorado Avalanche)
Bilancia týždňa: 3+4

Mladý center „lavín“ prežíva vydarené obdobie. Po skvelom poslednom týždni mu patrí trinásta priečka v produktivite a 22-ročný stredný útočník má rozhodne na to, aby sa posunul vyššie. Duchene hviezdil predovšetkým v piatkovom súboji s dovtedy v riadnom hracom čase neporazeným Chicagom. Kanadský forward však obdivuhodnú sériu „jastrabov“ ukončil bilanciou 1+3 a stal sa prvou hviezdou zápasu po výhre 6:2. Titul prvá hviezda zápasu mu patril aj po dueli so San Jose, ktorý „Avs“ zvíťazili 3:2 po predĺžení. Duchene zakončil týždeň jednou asistenciou, ktorou však neodvrátil prehru svojho tímu v Minnesote 5:3.