Main Content

Frajer týždňa Ján Mucha, hlupáci Katidis a Cook

pondelok, 18. marec 2013 12:54 | Autor: Jakub Mihálik

Frajer týždňa Ján Mucha, hlupáci Katidis a Cook
Frajer týždňa Ján Mucha, hlupáci Katidis a Cook | zdroj: foto TASR

V novej rubrike vám predstavíme vždy frajera týždňa, ktorý prispel k propagovaniu športu, športového ducha, prípadne sa svojimi výkonmi tak výrazne prihlásil o tento honor, že sme ho jednoducho nemohli prehliadnuť. Na druhej strane vám predstavíme aj protipól frajera, hlupáka týždňa, ktorý vždy obdrží palec dolu. Tretím do partie bude prekvapenie týždňa. Čo z uplynulého týždna zaujalo najviac vás?

Frajer týždňa Ján Mucha

Priznávame, tento výber je možno ovplyvnený štátnou príslušnosťou nášho frajera, no Jána Muchu sme nemohli opomenúť. Po takmer dvoch rokoch čakania na výraznejšiu príležitosť, počas ktorej Jano Mucha zmenil status hviezdneho brankára poľskej ligy a spasiteľa postupových nádejí slovenskej reprezentácie v kvalifikácii Majstrovstiev sveta 2010, a po prestupe, ktorý mal Muchovi pomôcť v kariére, stal z neho deprimovaný, nevyužívaný a nepotrebný brankár, ktorý stratil nakoniec miesto aj v spomínanej reprezentácii. Hocikto iný by to vzdal, Jano Mucha nie. Trpezlivo čakal a keď šanca konečne prišla, Mucha sa s ňou popasoval ako skutočný frajer. V sobotu ho čakal test ako sa patrí, keď na ihrisko Evertonu zavítali Citizens a Jano Mucha skvelým výkonom, ktorý ocenili diváci i tréner The Tofees, prispel k vymazaniu nádejí Citizens na obhajobu a zároveň posilneniu pohárových ambícií svojho tímu. Čo je však ešte podstatnejšie, Mucha ukázal trénerovi, nám a hlavne samému sebe, že je stále výborným brankárom, ktorého je na lavičke škoda.

Hlupáci týždňa Giorgos Katidis a Brett Cook

Už minulý týždeň si označenie hlupákov týždňa podelili hneď dvaja, z kategórie najskúsenejších. Tento týždeň sa opäť prejavilo niekoľko hlupákov, a nakoniec sme sa nevedeli rozhodnúť, kto je hlúpejší z dvojice mladíkov, preto oboch oceníme zároveň, keďže osudom sú si dosť podobní.
 
Prvým z dvojice je grécky futbalista Giorgos Katidis z AEK Atény. V sobotňajšom zápase gréckej najvyššej futbalovej súťaže sa Katidis zapísal do streleckej listiny v 84. minúte, keď rozhodol o víťazstve svojho tímu v zápase proti Verii 2:1. Na tom by nebolo nič zvláštne, dokonca mohol ašpirovať na ocenenie o pár riadkov vyššie. To by však nesmel oslavovať svoj presný zásah nacistickým pozdravom. A reakcia na seba nenechala dlho čakať. Grécky futbalový zväz s okamžitou platnosťou udelil bývalému kapitánovi výberu Grécka do 19 i 21 rokov doživotný zákaz reprezentovať svoju vlasť, kroky zvažuje aj jeho zamestnávateľ AEK Atény. Od postihu Katidisa neuchránil ani prejav ľútosti, ktorý zverejnil na sociálnych sieťach: „Nie som fašista, a keby som vedel, čo to znamená, tak by som to neurobil.“ Situáciu sa snažil zľahčiť aj nemecký tréner AEK, Ewald Lienen: „Je to mladý chlapec, ktorý nemá žiadne politické názory. Asi pozdrav videl niekde na internete a spravil ho bez toho, aby vedel, čo znamená.“ Predpokladáme, že Katidis pozerá na internete veľmi zaujímavé videá, v ktorom čírou náhodou ľudia „hajlujú“. Nech je pravda akákoľvek, Katidis je hlúpy a jeho hlúposť ho pravdepodobne stála sľubne sa rozvíjajúcu kariéru.



Aj druhý nominant je z kategórie „mladý, hlúpy“. Ani to však nedokáže ospravedlniť to, čoho sa dopustil Brett Cook z univerzitného hokejového tímu z Nipissingu v kanadskom Ontariu. V semifinálovom zípase Ontario University Athletics pri nepriaznivom výsledku svojho tímu najprv nevedel stráviť vylúčenie za bitku s protihráčom do konca stretnutia, aby následne uštedril KO spodným hákom aj čiarovému rozhodcovi, ktorý po údere spadol a držiac sa Cooka, bol vláčený po ľade ako handra. Napriek tomu, že sa Cook za svoj skrat ospravedlnil, výrok komisie OUA bol nekompromisný – zákaz činnosti v OUA do konca svojej kariéry. Pár sekundové zlyhanie stálo hráča šancu na slušný rozvoj kariéry, no Brett nemusí zúfať, ako bitkár sa určite nestratí.



Prekvapenie týždňa Gabriela Soukalová


Z futbalu a hokeju prejdeme na trochu netradičných účastníkov našich rubrík, biatlonistov. Počínanie českej biatlonistky však tento víkend spôsobilo také prekvapenie, že sme ju jednoducho museli zvoliť za prekvapenie týždňa. Dvadsaťtriročná česká reprezentantka do tejto sezóny patrila k šedému priemeru biatlonistického poľa, ako ostatne zvyšok českej biatlonovej reprezentácie. Domáce prostredie Majstrovstiev sveta, ktoré sa tento rok konali práve na Morave však akoby vyhecovali českých biatlonistov k zlepšenej forme a živým príkladom je práve Gabriela Soukalová. Cez víkend sa v ruskom Chanty – mansijsku uskutočnilo finále Svetového pohára a češka nielenže prekvapivo obsadila pódiové umiestnenie, nielenže vyhrala prvý závod, Gábina vyhrala rovno tri závody finále Svetového pohára, keď deklasovala všetky súperky na čele s nezničiteľnou Torou Berger. Famózna streľba, famózny beh, famózny prejav nechal v úžase všetkých odborníkov, vrátane samej Soukalovej. Aké ťažké je presadiť sa v tesnej konkurencii pretekárok by vedela hovoriť Nasťa Kuzminová, ktorá na stupne víťazov v Rusku ani len nesiahala, vyhrať trikrát v priebehu jedného týždňa je úspech famózny a zároveň prekvapivý.

Odporúčané články