Main Content

Ideálna zostava 22. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 18. marec 2013 12:45 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 22. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 22. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

Po tomto kole má Slovan na čele tabuľky už desaťbodový náskok, keď ako jediný je na jar stopercentný. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Martin Kuciak (Zlaté Moravce) – V prvých dvoch jarných kolách sa mu moc nedarilo. Hlavne v zápase so Slovanom pustil lacné góly, ale teraz svojmu mužstvu splatil dlh. V Trenčíne chytil pokutový kop Holúbkovi a tesne pred koncom zachránil ViOn-u bod, keď uspel zoči-voči Štefánikovi, ktorému umne zmenšil strelecký uhol.

Obrancovia


Serge Akakpo (Žilina) –
Reprezentant Toga sa stal v januári prvým hráčom z Corgoň ligy, ktorý hral na Africkom pohári národov. Svoj prehľad v hre a správny výber miesta ukázal aj proti Košiciam, ktorým prekazil viacero útokov už v zárodku. Lenže ani on nezabránil inkasovanému gólu, hoci ani pri tomto momente chybu neurobil.

Peter Bašista (Košice)
– V nedeľnej dohrávke sa očakávalo, že domáci Žilinčania budú vo veľkej ofenzíve, lenže opak bol pravdou. Môžu za to aj hostia z Košíc, ktorí podali veľmi dobrý výkon. Žilina sa nedostala do tlaku a všetky náznaky šancí obrana hostí zmarila. Do najväčšej sa dostal Škvarka, lenže tomu Bašista sklzom výrazne sťažil situáciu a Tofiloski už nemal problém strelu zneškodniť.

Boris Sekulič (Košice) – Tento srbský futbalista sa môže čoskoro zaradiť medzi hráčov, o ktorých bude veľký záujem. Už dlhšie totiž podáva veľmi dobré výkony. Ako krajný obranca výrazne podporuje ofenzívu. Hoci je pravák, tak na ľavej strane mu to ide veľmi dobre. Mohli sa o tom presvedčiť aj Žilinčania, keď Sekulič po skvelom sóle pripravil víťazný gól K.Diabymu.

Stredopoliari

Ivan Schranz (Trnava) – Schranz je odchovancom bratislavského futbalu a postupne sa dostáva čoraz viac do povedomia. Na jar dal už druhý gól, keď tentoraz otvoril skóre zápasu s Prešovom. Hostia síce dokázali vyrovnať, ale bratislavský rodák mal pripravený ešte jeden hviezdny moment, keď nacentroval na víťazný gól Kaščákovi.

Igor Žofčák (Slovan) – V šlágri kola sa stretli na jar stopercentní Slovan s Banskou Bystricou, ale v spanilej jazde pokračujú iba belasí. Lenže tí sa na víťazstvo poriadne nadreli. Tŕň z päty im vytiahol kapitán Igor Žofčák, ktorý málo vídanou hlavičkou rozhodol o víťazovi. Žofčák sa podieľal na väčšine akcií Slovana, ale tie sa skončili bez gólového efektu.

Stanislav Lobotka (Trenčín)
– Tento vekom ešte dorastenec je veľkým talentom nášho futbalu. Svoj vplyv na hru Trenčína ukázal aj minule v Ružomberku, keď po zranení vybehol na druhý polčas a zmenil dej zápasu. Aj tentoraz Trenčín výrazne ožil v druhom polčase, hoci nakoniec nevyhral. Lobotkov výkon pochválil aj Ronald de Boer, čo nie je každodenná vec.

Jakub Holúbek (Trenčín) – Trenčín bol v zápase so Zlatými Moravcami favoritom, čo mohlo domácim v prvom polčase zväzovať nohy. Ale už aj vtedy sa Holúbek dokázal dostať do zakončenia. V druhom dejstve sa domáci výrazne zlepšili. Holúbek síce nepremenil pokutový kop, ale aj tak bol to práve on, kto prihral na vyrovnávajúci gól Williama.

Útočníci


Rolando Blackburn (Senica) – Panamský útočník zostal na jeseň niečo dlžný svojej povesti, keď aj v Senici od neho čakali oveľa viac. Ale možno sa stane streleckým tromfom Senice v jarnej časti súťaže. Proti Nitre nastúpil síce iba na približne polhodinu, ale aj tak dokázal streliť dva góly, ktoré rozhodli o víťazstve domácich.

Juraj Piroska (Senica)
– Počas jesennej časti sa vrátil do Senice a v zime sa toto spojenie definitívne potvrdilo, keď sa opäť stal kmeňovým hráčom tohto klubu. A v jeho farbách sa mu evidentne darí. Mal síce zdravotné problémy, ale aj za pár minút na ihrisku ukázal aký je pre mužstvo dôležitý, keď prihral na oba góly Senice.

Ľubomír Urgela (Myjava)
– Tento dubnický odchovanec sa počas zimnej prestávky vrátil do najvyššej súťaže a zatiaľ sa Myjave jeho angažovanie vypláca. V minulom kole v Košiciach prihrával na gól a proti Ružomberku sa už aj sám zapísal medzi strelcov. Dobre si nabehol za obranu hostí a nekompromisne rozhodol o víťazstve domácich.

V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.