Main Content

KOMENTÁR: Čaká nás nudná futbalová jar?

nedeľa, 17. marec 2013 17:16 | Autor: Jakub Mihálik

KOMENTÁR: Čaká nás nudná futbalová jar?
KOMENTÁR: Čaká nás nudná futbalová jar? | zdroj: foto TASR

Rozhodnuté! Dvadsať, pätnásť, jedenásť a desať(*). Také sú bodové rozdiely prvých a druhých tímov tabuliek štyroch najkvalitnejších ligových súťaží na svete po zápasoch odohraných 16. marca. Rok, čo rok sa na prelome zimy a jari celá futbalová Európa chystá na grandiózne finále súťaží, ktoré so zatajeným dychom sleduje vyše pol roka. Tento rok však bude iný.

Komentár Jakuba Mihálika

Futbaloví matematici si budú môcť svoje kalkulačky na výpočet pravdepodobnosti zisku titulu ich obľúbeného mužstva schovať už v marci. Všetko je totiž podčiarknuté a spočítané. To, že v Nemecku je o znovunavrátení ligového primátu do Bavorska rozhodnuté, vieme už dávno. Španielsky Real, hoci len na pol ústa, taktiež hovorí o sústredení sa na iné súťaže, nie na naháňanie priepastného rozdielu na vedúcu Barcelonu. Pri nekonzistentnosti výsledkov Neapolčanov, či tuhom, no bezzubom finiši Rossoneri, je o titule prakticky rozhodnuté aj v Taliansku. Posledným svetlom na konci tunela s názvom „Napínavosť“ tak bola, fanúšikmi pre svoju vyrovnanosť velebená, Premier league. Bola. Po sobote zhasla aj táto nádej.

Obhajcovia titulu, manchesterskí Citizens,  po prehre s Evertonom ponúkli svojmu mestskému rivalovi možnosť utrhnúť sa na pätnásťbodový rozdiel. Sir Alex mohol zaslať svojmu talianskemu kolegovi telegram so slovami: Ďakujeme, my už vieme, ako s tým naložiť. A naložili. Horkú pilulku sme tak zároveň museli prehltnúť my všetci, ktorí sme si po minulých rokoch zvykli na rozhodnutie o zisku titulu v hodine dvanástej, či tesne pred ňou. Tento rok ide ligový futbal v Nemecku, Španielsku, Anglicku a Taliansku spať tak povediac so sliepkami a tí, ktorí sa nebodaj chystajú ponocovať, môžu čakať nudu ako vo večernom programe STV2. Z tej ich vytrhnúť môžu len súboje o posledné voľné miesta pre budúcoročné pohárové súťaže. Vďaka Bohu za Ligu majstrov, vďaka Bohu za kvalifikáciu MS. 

Odporúčané články