Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (13.3.)

streda, 13. marec 2013 10:03 | Autor: Martin Gulas

Správy dňa z anglickej Premier League (13.3.)
Správy dňa z anglickej Premier League (13.3.) | zdroj: Martin Gulas pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

Manchester United: Španielsky novinár Guillem Balague povedal, že kanonier United Wayne Rooney neprestúpi do Realu Madrid či Barcelony, pretože tieto špičkové kluby ho nepovažujú za dosť dobrého. O Angličanovej budúcnosti sa začalo špekulovať po tom, čo v odvetnom stretnutí Ligy majstrov proti Realu prekvapivo nenastúpil v základnej zostave domácich.

Manchester United: Obranca Rio Ferdinand nebude čeliť trestu za škaredý faul na Fernanda Torresa počas víkendového štvrťfinálového stretnutia FA Cupu proti Chelsea. Po preskúmaní videozáznamu sa rozhodol futbalový zväz anglického stopéra nepotrestať.

Manchester United: Legenda United Bryan Robson vyzval Dannyho Welbecka, že pokiaľ sa chce stať top útočníkom, musí zlepšiť svoju údernosť. Robson tvrdí, že mladý Welbeck musí byť pred bránou súperov viac nekompromisný. V aktuálnej sezóne sa mu podarilo streliť iba dva góly.

Arsenal:
Záložník Jack Wilshere bude chýbať mužstvu Arséneho Wengera nasledujúce tri týždne. Nezasiahne teda do stredajšieho duelu Ligy majstrov proti Bayernu, taktiež bude chýbať v kvalifikačných stretnutiach Anglicka proti San Marínu a Čiernej Hore. Wilshera trápi zranenie členku, ktoré si privodil v ligovom stretnutí proti Tottenhamu.

Chelsea:
Plátok AS tvrdí, že Atlético  Madrid je blízko k dohode s Chelsea o predĺžení hosťovania nádejného belgického brankára Thibauta Courtoisa v španielskej La Lige.

Tottenham: V centre pozornosti skautov Spurs sa ocitol argentínsky útočník Realu Madrid Gonzalo Higuaín, o ktorého odchode zo Santiago Bernabeu sa špekuluje už dlhšie.

Aston Villa:
Chris Herd priznáva, že je rozrušený z toho, že vo zvyšku sezóny svojmu tímu už nepomôže. Herd laboruje so zlomeninou nohy už od začiatku januára a po dvojmesačnej liečbe bude napriek veľkej snahe lekárov musieť podstúpiť operáciu.

Reading:
Príchod Roberta Di Mattea do Readingu na post manažéra je podľa SkySports veľmi nepravdepodobný. Po prepustení Briana McDermotta je hlavným kandidátom na post nového lodivoda Hoops Paolo Do Canio.

Southampton:
Krídlo Saints Jason Puncheon verí, že si svoju kariéru na St Mary´s zachránil tým, že sa poučil z vlastných chýb. Po tom, čo verejne kritizoval výkonného predsedu Nicolu Cortesa to vyzeralo na odchod 24-ročného hráča, avšak následne svoju chybu napravil a bol odmenený novou zmluvou až do roku 2016.

Swansea: Kouč Michael Laudrup prehlásil, že má v pláne priviesť v lete na Liberty Stadium nové posily, avšak aj napriek účasti v Europa League neplánuje príliš rozširovať svoj káder.

West Brom:
Gólman Boaz Myhill podpísal na The Hawthorns dvojročné predĺženie kontraktu. Podľa súčasnej zmluvy by mal v tíme Baggies zotrvať do roku 2016. Myhill je v tejto sezóne veľkou konkurenciou pre Bena Fostera a počas zranenia bývalého gólmana United bol Boaz adekvátnou náhradou.