Main Content

Frajer, hlupák a prekvapenie týždňa: Ronaldo, Ferguson s Benitézom a Steaua!

pondelok, 11. marec 2013 16:20 | Autor: Jakub Mihálik

Frajer, hlupák a prekvapenie týždňa: Ronaldo, Ferguson s Benitézom a Steaua!
Frajer, hlupák a prekvapenie týždňa: Ronaldo, Ferguson s Benitézom a Steaua! | zdroj: Jakub Mihálik pre Sport7.sk, foto SITA

V novej rubrike vám predstavíme vždy jedného frajera týždňa, ktorý prispel k propagovaniu športu, športového ducha, prípadne sa svojimi výkonmi tak výrazne prihlásil o tento honor, že sme ho jednoducho nemohli prehliadnuť.

Na druhej strane vám predstavíme aj protipól frajera, hlupáka týždňa, ktorý vždy obdrží palec dolu. Tretím do partie bude prekvapenie týždňa. Čo z uplynulého týždna zaujalo najviac vás?



Frajeri týždňa Fans Manchestru United a Cristiano Ronaldo

Honor frajerov týždňa si podľa nášho názoru musia podeliť viacerí ľudia. A to hneď niekoľko tisícov. Fanúšikovia Manchestru United privítali na svojej pôde svojho strateného syna Cristiana Ronalda a vzájomný rešpekt a náklonnosť sálali z každej sekundy hry odohrávanej v Divadle snov. Vrelé prijatie zo strany domácich divákov a odmietnutie prejavenia radosti a ospravedlňujúce gesto po góle, ktorý Cristiano zaznamenal, boli prejavom pekného športového vzťahu medzi hráčom a divákmi, ktorí ho milovali v čase jeho dospievania a v čase, ktorý formoval celú Ronaldovu budúcnosť.

„Bola to neuveriteľná noc. Veľmi emotívna. To, čo pre mňa spravili fanúšikovia bolo ohromné. Nikdy nezabudnem na tento moment. Nemám na to ani slov. Jediné slovo, ktorým sa to dá opísať je „neuveriteľné“. Na jednej strane som šťastný, že Madrid postúpil, na druhej strane som smutný, pretože nie je ľahké zabudnúť. Toto bol môj domov šesť rokov, ľudia sa ku mne správali pekne. Je to vcelku zvláštne – v oboch zápasoch som sa cítil trochu hanblivý na ihrisku. Je to pocit, ktorý sa nedá vysvetliť, je to len pocit. Hrám a podporujem Biely balet,takže tieto pocity musím zanechať na tomto štadióne, Theatre of Dreams.“ Tak zhodnotil túto vzájomnú náklonnosť jej hlavný predstaviteľ. Jemu, aj tým, ktorí stáli na druhej strane udeľujeme „palec hore“.

Hlupák Sir Alex Ferguson a Rafael Benitez

Pomyselný palec smerom dole a „honor“ hlupákov týždňa si takisto podelia viacerí. Tentokrát len dvaja, a to z kalibru najskúsenejších. V nedeľňajšom súboji FA Cupu, v ktorom privítali Diabli z Manchestru United hráčov Chelsea. Dramatický a pohľadný futbal poškvrnila nezmyselná naťahovačka dvoch trénerov, Sira Alexa Fergusona a Rafaela Beniteza. Len rok po tom, čo sa média vyžívali v nepodaní si rúk Patricea Evru a Luisa Suaréza, postarali sa o podobnú frašku dvaja vyššie spomenutí tréneri. Pred zápasom ani po záverečnom hvizde si obaja trénermi nepodali ruky. "Na začiatku som čakal," uviedol španielsky kouč Benítez novinárom a pokračoval: "Bol som na ceste a on... (gestom napodobnil chôdzu Fergusona)."

Keď sa reportéri opýtali trénera Londýnčanov, prečo ho škótsky kolega nepozdravil, Benítez odvetil: "Opýtajte sa jeho. Keď ste odvážni, opýtajte sa. Ja neviem, je to jeho rozhodnutie. Ja som čakal... Ja mám vzdelanie. Veľa ľudí nás sleduje, takže viem, čo musím urobiť." Španiel so smiechom reagoval, prečo on ignoroval Fergusona na konci zápasu. "Bol som so svojimi hráčmi, oslavovali sme," uviedol Benítez. Trápna roztržka tých, čo sa pred rokom vyjadrovali o konflikte Suarez – Evra ako o nehodnom vrcholového futbalu, si podľa nás zaslúži titul Hlupáci týždňa.

Prekvapenie Steaua Bukurešť

Trápenie anglických tímov v európskych pohárových zápasoch pokračuje, keď s výnimkou skvelo fungujúceho Tottenhamu, všetky už, buď z Ligy majstrov a Európskej ligy vypadli, alebo na pokraji vypadnutia stoja. Podobným prípadom je aj Chelsea, ktorá uplynulý štvrtok prekvapujúco podlahla rumunskej Steaue Bukurešť. Najslávnejší rumunský klub na vlastnej pôde nepustil ešte stále úradujúceho šampióna Ligy majstrov vôbec k ničomu a Chelsea bola rada, že z metropoly Rumunska odchádzala len s jednogólovým mankom pre odvetu. Chelsea síce hlavami možno bola už v súboji s Manchestrom United, no káder The Blues v plnej sile nemôže dopustiť podobné výsledky. Preto je tento výsledok podla nášho názoru prekvapením týždňa vo svete športu.

Odporúčané články