Main Content

Ideálna zostava 21. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 11. marec 2013 13:47 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 21. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 21. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Po tomto kole sa dostal na druhé miesto Trenčín, čo zároveň znamená, že Slovan zvýšil svoj náskok na čele tabuľky o ďalší bod. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Jakub Diviš (Prešov) – Toto bolo kolo brankárov, keď si miesto v ideálnej zostave pýtalo hneď viacero adeptov. Boroš, Solnička či Chudý by sa inokedy do nášho výberu dostali, lenže miesto v ňom máme iba pre jedného. V prospech Jakuba Diviša rozhodlo to, že si udržal čisté konto a svojimi zákrokmi rozhodol o tom, že Žilinčanom sa o ňom snáď aj teraz sníva.

Obrancovia

Stanislav Angelovič (Žilina)
– Prvý polčas na Šariši veľa futbalovej krásy nepriniesol, ale v tom druhom bola hosťujúca Žilina jasne lepšia, na čom má veľkú zásluhu práve Angelovič. Ten neustále podporoval útok svojho mužstva, keď skôr pripomínal pravého krídelníka ako obrancu. Vypracoval viacero šancí, len Žilina by nedala gól zrejme ani doteraz.

Jozef Adámik (Banská Bystrica
) – V zime sa vrátil do Banskej Bystrice z Prešove a okamžite sa zaradil medzi opory. V stopérskej trojici hrá v strede, kde aj proti Trnave využíval svoje fyzické prednosti. Dukla neinkasovala gól ani v druhom jarnom zápase a opäť aj vyhrala. Bol to práve Adámik, kto rýchlo rozohral na Hlinku, ktorý tak mal čas a priestor na víťaznú strelu.

Martin Černáček (Myjava) – Skúsený 33-ročný myjavský kapitán aj v jarnej časti ukazuje vynikajúce obranné výkony. Domáci Košičania mali síce územnú prevahu, ale keď sa dostali do pokutového územia, tak im vystavil stopku práve Černáček. Ten odvracal všetky nebezpečné lopty a dokázal zastavovať aj nádejné strely Košičanov.

Peter Kumančík (Myjava)
– Počas zimnej prestávky sa vrátil do kádra nováčika a v Košiciach nastúpil iba na svoj druhý ligový zápas. Bol dôležitou súčasťou pevnej myjavskej obrany a k tomu pridal aktivitu smerom dopredu. Niečo naznačil už v prvom polčase, ale v druhom predviedol skvelé sólo z vlastnej polovice, pri ktorom využil svoju rýchlosť a prihral na víťazný gól Kuračkovi.

Stredopoliari

Peter Štepanovský (Senica)
– Hráči Senice chceli odčiniť prehru rozdielom triedy z minulého kola, a tak už hneď od začiatku išli za víťazstvom. Do sedla ich dostal aj rýchly vedúci gól, ktorý strelil Štepanovský po dobrom nábehu a následne prehodil Kuciaka. Štepanovský sa celý zápas dobre pohyboval na útočnej hrane a tiež pripravil dve gólové šance pre spoluhráčov.

Stanislav Lobotka (Trenčín) – Jeho štart bol otázny, ale nakoniec sa objavil v zápasovej nominácií, hoci začal na lavičke náhradníkov. Lenže nastúpil od začiatku druhého polčasu a dal hre Trenčína svoju pečať. Najprv nastrelil žrď, čím zrejme prebral aj spoluhráčov, ktorí sa k nemu pridali. Hlavne preto Trenčín otočil zápas a je v tabuľke už na druhom mieste.

Milan Jirásek (Senica) – Tento 20-ročný český futbalista v minulosti obliekal aj dres Interu Miláno, ale v Taliansku sa nepresadil. Nedokázal sa prepracovať ani do zostavy Sparty Praha, a tak v zime prišiel na hosťovanie do Senice. Tá využíva jeho dobrú ľavačku, veď v Zlatých Moravciach ňou prihral na oba góly hostí a Jirásek bol aj v ďalších dobrých akciách.

František Kubík (Trenčín) – Právom sa od neho čaká, že bude nosným hráčom Trenčína, veď už má za sebou zahraničné angažmány a tiež skúsenosti z reprezentácie, do ktorej sa stále môže vrátiť. Zápas v Ružomberku sa nezačal pre Trenčín šťastne, ale nakoniec hostia obrat zvládli. Kubík má na tom veľkú zásluhu, keď vybojoval pokutový kop a strelil víťazný gól.

Útočníci

Juraj Halenár (Slovan) – Nastúpil do druhého polčasu, keď vystriedal Hlohovského a pomohol upokojiť hru hostí. Tí sa hlavne v početnej prevahe neraz rútili dopredu vo veľkom množstve, ale z brejkov padli góly iba s Halenárovov pečaťou. Pri tom prvom si pripísal svoj 110. ligový gól a pri tom druhom prihral na premiérový ligový gól Pauschekovi.

Lester Peltier (Slovan) – Opäť nastúpil na hrote útoku a hoci sa dostal aj do zakončenia, tak tentoraz sa gólovo nepresadil. Lenže aj tak to bol práve Peltier, kto zlomil zápas v prospech Slovana. Svojou rýchlosťou platil na domácich stopérov a práve po jeho akcií z vlastnej polovice prišlo vylúčenie Cicmana a pokutový kop. Pripísal si aj asistenciu pri góle Halenára.

V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.