Main Content

KOMENTÁR: Všetci sa musia zlepšiť!!!

pondelok, 11. marec 2013 14:43 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: Všetci sa musia zlepšiť!!!
KOMENTÁR: Všetci sa musia zlepšiť!!! | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Všetci sa musia zlepšiť!!!
Komentár Filipa Chudého

Máme za sebou už dve jarné kolá, ktoré naznačili možnosti všetkých mužstiev. Najprv sa pristavíme pri kluboch s plným počtom jarných bodov. Líder tabuľky Slovan Bratislava vyhral oba zápasy rozdielom troch gólov, zvýšil náskok na osem bodov, a tak by sa zdalo, že všetko je v jeho podaní krásne. Lenže omyl! Výkon proti Zlatým Moravciam síce zniesol najprísnejšie kritériá, ale ten v Nitre už nie. V poli bol síce hostia lepší, ale keby Nitra strelila prvý gól, čo zo svojich šancí mala, tak by belasí iba veľmi ťažko zápas otáčali. Musia sa proste na súperových trávnikoch zlepšiť!

Medzi zatiaľ bodovo stopercentných sa radia aj Trenčín s Banskou Bystricou. Trenčania vyhrávajú aj bez Depetrisa, ktorého góly im zatiaľ vôbec nechýbajú, pretože vedia zabrať iní. Ale aj od mladého mužstva Trenčína očakávame viac, a to hlavne herne, pretože bola by škoda, keby začali podliezať sebou nastavenú vysokú latku. Banskobystričania prekvapujúco preskakujú svoju latku a nemyslíme tú na známom výškarskom mítingu, ale bodovú. Dukla sa prezentuje skvelou obranou, ktorú podporila gólmi, ale peknú hru obchádza zďaleka.

Určitá spokojnosť môže byť aj v Košiciach či Myjave. Vo vzájomnom zápase Košice ukázali kvalitu, ale nepotvrdili ju gólmi, a tak majú stále na čom pracovať. Myjavčania si vezú tri body z východu, ktoré môžu mať pre nich cenu zlata, veď v Košiciach ich v tejto sezóne pred nimi nezískal nikto. Ružomberok opäť dokázal prekvapiť, keď explodoval v Senici, ale každý má svoje hranice, hoci Ružomberčania sa sympaticky tie svoje stále snažia atakovať. Naopak, Seničania majú v kádri väčší potenciál ako doteraz ukazujú.

To isté sa dá povedať aj o Žiline, ktorá sa síce nachádza v akomsi prechodnom období, no len aby to pod Dubňom až neprechodili... Už síce upustili od prehnaného dorasteneckého experimentu, ktorým svoj klub skôr zhadzovali, ale možno aj práve tým urazili šťastie, ktoré im chýba v koncovke. Ešte horšie sú na tom Zlaté Moravce, ktoré zimovali na druhom mieste, no K.O. z Bratislavy musia rýchlo rozchodiť, inak pôjdu ešte hlbšie ako na šieste miesto.

Iné starosti majú v Nitre, Prešove a Trnave. Všetci dobre vedeli, že idú bojovať o záchranu, no od prvých zápasov im to zrejme zväzuje nohy až príliš. Trnava síce doma nad Nitrou vyhrala, no hostia sa skôr porazili sami. So Slovanom ukázali Nitrania herné zlepšenie, lenže to už budú musieť potvrdiť aj bodovo. Oproti jeseni sa mierne zlepšila aj Trnava, ale aj tu je od ideálu ešte ďaleko. Najmenej na jar zatiaľ ukázal Prešov, ktorý schytal debakel v prestížnom derby a za získaný bod sa môže poďakovať Žilinčanom.

Hoci sa môže z predchádzajúcich riadkov zdať, že začiatok jarnej časti nebol vydarený, tak to tak nie je, pretože už sme videli množstvo skvelých momentov, ktoré by sa nestratili ani v najprestížnejších súťažiach. Len vidíme vo všetkých mužstvách súťaže väčší potenciál, aký prezentovali. A iba vtedy, keď ho ukážu a hlavne udržia sa môžeme posunúť v európskom meradle hneď o poschodie vyššie a nie napríklad iba o schodík.