Main Content

Elitná zostava týždňa NHL podľa Sport7.sk (1.–7.3.)

sobota, 9. marec 2013 15:19 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa NHL podľa Sport7.sk (1.–7.3.)
Elitná zostava týždňa NHL podľa Sport7.sk (1.–7.3.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Zámorská NHL je v plnom prúde a my vam po týždni opäť prinášame elitnú zostavu. Súhlasíte s výberom hráčov? Napíšte váš názor do diskusie!

Brankár

Braden Holtby (Washington Capitals) Bilancia týždňa: 3 zápasy, 3 víťazstvá, 94 úspešných zákrokov, 4 inkasované góly, 1,3 inkasovaných gólov na zápas, 1 shutout, 95,9% úspešnosť zásahov

Kanadský brankár dáva svojimi výkonmi vedeniu „Caps“ jasne najavo, že si zaslúži plniť rolu tímovej jednotky. Svoj tím v uplynulom týždni doviedol k trom víťazstvám. Najprv sa v piatkovom stretnutí prezentoval fantastickým výkonom na ľade Winnipegu, keď kryl 35 striel súpera, vychytal výhru 3:0, stal sa prvou hviezdou zápasu a vychytal shutout. V utorok Ovečkin a spol. hostili veľkého konkurenta z Bostonu. Washington zvíťazil 4:3 po predĺžení, Holtby v zápase pochytal tridsať striel. V štvrtkovom dueli Holtby potvrdil skvelú formu. Z tridsiatich streleckých pokusov hráčov Floridy sa ujal iba jeden, rodák z Lloydminsteru si tak pripísal do štatistík ďalšiu výhru po 29 úspešných zásahoch.

Obrancovia

Kristopher Letang (Pittsburgh Penguins) Bilancia týždňa: 0+7

Defenzívnej stálici v obrane Pittsburghu bilanciu z minulého týždňa môžu závidieť aj viacerí útočníci. 25-ročný zadák pozbieral v sledovanom období sedem kanadských bodov. Kanadský obranca odštartoval týždeň veľkolepo, keď Pittsburgh zdolal v divokej prestrelke v Montreale domáci Canadiens 7:6 po predĺžení. Letang zaznamenal bilanciu 0+4. Ďalšie dve asistencie pridal v meraní síl s Tampou Bay, „tučniaci“ vyhrali 4:3. Posledný bod si Letang pripísal vo štvrtok, keď sa jednou prihrávkou podieľal na fantastickom obrate svojho tímu, keď „Pens“ zvíťazili na ľade svojho rivala z Philadelphie 4:5 napriek tomu, že po úvodnej časti prehrávali 4:1.

P. K. Subban (Montreal Canadiens) Bilancia týždňa: 3+3

Uplynulý týždeň Kanaďanom prial. V obrannej dvojici vytvorili defenzívny pár Letang s kontroverzným P. K. Subbanom. Subban je momentálne ôsmy najproduktívnejší bek ligy, čo je veľmi solídny výkon, pretože Subban začal sezónu neskôr. 23-ročný zadák prvý bod v týždni zaznamenal v spomínanom divokom stretnutí s Pittsburghom, keď vsietil jeden gól, asistenciou sa podieľal na víťazste 4:3 v Bostone. Rodák z Toronta sa prezentoval v New Yorku Islanders bilanciou 1+1, no nedokázal zabrániť prehre 6:3. Aj v Caroline sa tvrdý bek prezentoval streleným gólom a prihrávkou, tentoraz jeho body stačili na výhru. Montreal zvíťazil 4:2.

Útočníci

Rick Nash (New York Rangers) Bilancia týždňa: 4+2+1

Hviezdny krídelník sa rozbiehal pomalšie, no v posledných zápasoch New Yorku Rangers začal napĺňať očakávania vedenia klubu i fanúšikov. V súboji s Buffalom sa na výhre 3:2 po samostatných nájazdoch podieľal presným zásahom, prihrávkou a premeneným rozhodujúcim shootoutom. Taktiež jeho dva úspešné strelecké pokusy proti Philadelphii mu vyniesli primát prvej hviezdy zápasu, „jazdci“ zvíťazili 4:2. Do tretice všetko dobré. Prvá voľba draftu 2002 sa stala prvou hviezdou zápasu aj v štvrtkovom súboji s mestským rivalom z Islanders, keď režíroval výhru svojho tímu 1:2 po predĺžení, keď jeden gól vsietil a na ten víťazný asistoval.

Sidney Crosby (Pittsburgh Penguins) Bilancia týždňa: 2+6

Ikona NHL si od začiatku sezóny podmanila NHL. Každým zápasom dáva najavo, že ho hra baví a že je už zdravotne v poriadku. 25-ročný center vedie tabuľku produktivity so štvorbodovým náskokom na Stevena Stamkosa z Tampy Bay. Crosby načal svoj týždeň bilanciou 1+2 v zápase s Montrealom, presným zásahom a prihrávkou pomohol svojmu celku zdolať kvalitnú Tampu Bay 4:3. A tromi prihrávkami pomohol svojmu celku otočiť nepriaznivý stav 4:1 vo Philadelphii – Pittsburgh nakoniec zvíťazil 4:5.

Chris Kunitz (Pittsburgh Penguins) Bilancia týždňa: 5+2

Dlhé roky hľadalo vedenie „tučniakov“ to správne krídlo pre svojho hviezdneho centra Crosbyho. V posledných týždňoch, zdá sa, že tým pravým parťákom pre 25-ročnú hviezdu je Chris Kunitz. Skúsený forward ťahá šnúru siedmich zápasov, v ktorých bodoval. 33-ročný útočník ťaží z vynikajúcej spolupráce s Crosbym. V Montreale sa dvakrát strelecky presadil a ku gólom pridal aj jednu asistenciu. Jeden presný zásah si pripísal v dueli s Tampu Bay. Svojim gólom zabezpečil aj cenné víťazstvo vo Philadelphii – v tomto dueli získal Kunitz tri kanadské body (2+1).