Main Content

Elitná zostava osemfinále KHL podľa Sport7.sk

piatok, 8. marec 2013 15:08 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava osemfinále KHL podľa Sport7.sk
Elitná zostava osemfinále KHL podľa Sport7.sk | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Poznáme 8 najlepších tímov tejto sezóny KHL, medzi ktoré sa žiaľ nedostal bratislavský Slovan, ktorý jasne podľahol v 1.kole play-off Dynamu Moskva. Prinášame vám elitnú zostavu prvého kola bojov o Gagarinov pohár.

Brankár

Konstantin Barulin (AK Bars Kazaň) Bilancia: 4 zápasy, 4 víťazstvá, 0,88 inkasovaných gólov na zápas, 1 shutout, 97,4% úspešnosť zásahov

Konstantin Barulin dostal v našej Elitnej zostave prednosť pred rovnako skvelým Karrim Rämöm z Avangardu Omsk, ktorý odchytal v osemfinále 7 stretnutí, v ktorých vychytal 3 čisté kontá. Barulinove fantastické štatistické čísla sa však nedali prehliadnuť. Kazaň si v play-off zmerala sily s Neftechimikom Nižnekamsk. Favorit zvíťazil jednoznačne 4:0 na zápasy aj vďaka vynikajúcim výkonom 28-ročného gólmana. V prvom dueli pomohol 31 zákrokmi k výhre 5:1 a v druhom stretnutí strelcov Neftechimiku doslova „vygumoval,“ za svoj chrbát nepustil ani jednu z tridsiatich striel, ktoré smerovali na jeho bránu a pripísal si do štatistík čisté konto. Séria sa presunula do Nižnekamsku, kde to nebolo už tak jednoznačné. AK Bars však v treťom dueli zvíťazil 1:2, Barulin k výhre prispel 33 úspešnými zásahmi. Štvrtý duel v Nižnekamsku bol veľmi napínavý. Rozhodujúci gól padol až v čase 92:39. Kazaň po výsledku 2:3 po predĺžení vyhrala sériu. Parádnym výkonom sa prezentoval opäť ruský brankár, ktorý sa prezentoval 54 zákrokmi.

Obrancovia

Staffan Kronwall (Lokomotiv Jaroslavľ) Bilancia: 6 zápasov, 3 góly, 4 asistencie, 7 bodov

Švédsky bek v play-off podával stabilné vynikajúce výkony, no ani to nepomohlo jeho tímu na postup. Lokomotiv Jaroslavľ podľahol Severstaľu Čerepovec 4:2 na zápasy. Kronwall sa v prvom zápase prezentoval jednou asistenciou, no nezabránil prehre 2:1. Rovnakým výsledkom sa skončilo aj druhé stretnutie, no tentoraz z ľadu ako porazení odchádzali hráči Čerepovca. Staffan Kronwall vsietil v tomto zápase víťazný gól. Za stavu 1:1 na zápasy sa séria premiestnila do Čerepovca. V prvom domácom stretnutí Severstaľ zdolal svojho súpera 3:2. V drese hostí sa opäť strelecky presadil rodák z Järfälly. Rovnakým výsledkom skončilo aj štvrté stretnutie. Švédsky bek v tomto zápase zaznamenal bilanciu 0+1. V piatom stretnutí odvrátili mečbal Čerepovca Jaroslavľ víťazstvom pred očami svojich divákov 3:2. Kronwall sa prezentoval víťazným gólom ku ktorému pridal aj jednu gólovú prihrávku. V šiestom stretnutí Čerepovec porazil Jaroslavľ 3:1 a postúpil do štvrťfinále. Na poslednom góle svojho celku v tejto sezóne sa bývalý zadák Toronta či Washingtonu podieľal prihrávkou.

Kristián Kudroč (HC Sibir Novosibirsk)
Bilancia: 3 góly, 1 asistencia, 4 body

Do našej Elitnej zostavy KHL sa prebojoval aj slovenský reprezentant Kristián Kudroč. 31-ročný obranca sa prvýkrát bodovo presadil v treťom zápase v sérii s Avangardom Omsk. Sibir v tretej vzájomnej konfrontácii zvíťazil 4:1 aj s prispením Kudroča, ktorý dvakrát skóroval, z toho jeden presný zásah bol víťazný. V šiestom stretnutí Sibir zdolal Omsk 3:0 aj s prispením michalovského rodáka, ktorý zaznamenal bilanciu 1+1. V rozhodujúcom siedmom zápase favorit série Avangard Omsk nenechal nič na náhodu a zvíťazil 2:0, cesta Novosibirsku v play-off sa tak skončila v osemfinále. Kudroč sa však výrazne podpísal pod vyrovnanú sériu s Omskom a zaradil sa medzi najlepších bekov KHL osemfinále.

Útočníci

Nigel Dawes (Barys Astana) Bilancia: 7 zápasov, 7 gólov, 2 asistencie, 9 bodov

Kanadský forward momentálne vedie tabuľku strelcov KHL, keď v siedmich zápasoch zaznamenal rovnaký počet gólov. Ani jeho strelecký apetít však nepomohol kazašskému klubu postúpiť cez sedem gólov. 28-ročný útočník sa do povedomia fanúšikov dostal predovšetkým vďaka fantastickému druhému zápasu v sérii, keď Astana vyhrala v Čeľjabinsku 3:5 a Dawes strelil štyri góly. V štvrtom stretnutí sa bývalý hráč NHL opäť strelecky presadil, no jeho gól nestačil a Barys prehral na domácom ľade 3:2. V piatom dueli sa Dawes strelecky nepresadil, no dvakrát asistoval, jeho kanadské body však nestačili na víťazstvo a Astana kapitulovala 6:3. V šiestom zápase Dawes Astane zachránil „kožu,“ keď dvakrát prekonal Garnetta a séria našla rozuzlenie až v siedmom stretnutí. V poslednom stretnutí Barys prehral 5:3 a tak sa pre kazašský tím sezóna skončila.

Petri Kontiola (Traktor Čeľjabinsk) Bilancia: 7 zápasov, 4 góly, 5 asistencií, 9 bodov

V sérii Traktor Čeľjabinsk – Barys Astana nezahviezdil len Nigel Dawes. Darilo sa aj kanadskému protihráčovi Petrimu Kontiolovi. Už v prvom zápase sa prezentoval dvomi asistenciami, no tie nestačili na víťazstvo a Traktor prehral 3:4 po predĺžení. Čeľjabinsk prehral aj druhý duel v sérii, tentoraz 3:5. Fínsky center si z tohto duelu odniesol bilanciu 1+1. Ďalší bod si Kontiola pripísal v štvrtom stretnutí v sérii, keď svojmu tímu pomohol k víťazstvu 2:3 jednou prihrávkou. Ďalší bod za asistenciu si pripísal v šiestom stretnutí v ktorom Čeľjabinsk zvíťazil 6:3. Fínsky útočník v šiestom stretnutí pridal jeden gól, ktorý však nestačil na výhru a Astana vyhrala 4:2. V rozhodujúcom siedmom zápase sa Kontiola ako správny líder Čeľjabinsku vsietil dva góly z toho jeden bol víťazný a doviedol svoj tím do štvrťfinále.

Jakub Petružálek (Dynamo Moskva)
Bilancia: 4 zápasy, 5 gólov, 2 asistencie, 7 bodov

Český krídelník Dynama, ktorý do Moskvy zavítal počas sezóny z Amuru Chabarovsk bol hlavným strojcom hladkého postupu Dynama do štvrťfinále. Petružálek sa už v prvom stretnutí play-off so Slovanom dostal do popredia produktivity KHL, keď k výhre 5:1 prispel dvomi gólmi a jednou prihrávkou. V druhom zápase moskovské Dynamo vyhralo 3:2 po predĺžení. Český reprezentant opäť skóroval. V tretej runde série medzi Dynamom a Slovanom sa Petružálek prezentoval bilanciou 1+1, ktorou pomohol svojmu tímu výrazne sa priblížiť k štvrťfinále. V štvrtom zápase Dynamo zvíťazilo 2:3 aj vďaka litvínovskému rodákovi, ktorý otváral skóre duelu.