Main Content

Elitná zostava 28. kola Premier League podľa Sport7.sk

utorok, 5. marec 2013 11:14 | Autor: Jakub Vaverka

Elitná zostava 28. kola Premier League podľa Sport7.sk
Elitná zostava 28. kola Premier League podľa Sport7.sk | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Anglická Premier League pokračovala cez víkend 28. kolom. Prinášame vám elitnú zostavu podľa redakcie Sport7.sk.

BRANKÁR

Julio Cesar (Queens Park Rangers) - Námorníkom bojujúcim o záchranu sa tento víkend po dlhom čase podarilo vyhrať, keď zdolali Southampton na jeho pôde 2:1. Jednou z hlavných postáv zápasu bol Julio Cesar, ktorý privádzal svojimi zákrokmi The Saints často až do šialenstva.

OBRANCOVIA


Kyle Walker (Tottenham Hotspur) - Talentovaný anglický krajný obranca Kyle Walker patril v derby Tottenham - Arsenal medzi najlepších hráčov na ihrisku a svoj skvelý výkon korunoval presnou prihrávkou na gól Aarona Lennona. Walker po svojej pravej strane chvíľami doslova lietal a hráčom Arsenalu aj vďaka jeho aktivite ostali len oči pre plač.

David Luiz (Chelsea FC) - Brazílsky stopér Chelsea, ktorý na ihrisku dlho pútal pozornosť len svojím účesom, zaujal proti WBA aj futbalovo.  Pri jedinom góle The Blues bol súčasťou signálu, pri ktorom vracal loptu po štandardnej situácii pred bránu hostí, následne Demba Ba zaznamenal „trojbodový“ gól.

Jamie Carragher (Liverpool FC)
– Zranený Martin Škrtel sa opäť musel prizerať tomu, ako na ihrisko v súboji s Wiganom vybehla čoraz lepšie pracujúca stopérska dvojica Agger - Carragher. Anglická futbalová ikona, ktorá po sezóne ukončí aktívnu kariéru, ukázala proti Wiganu, že stále nepatrí do starého železa a strelcov The Latics v osobných súbojoch k ničomu nepustila.

Jan Vertonghen (Tottenham)
– V londýnskom derby sa mohol na stopérskom poste André Villas-Boas spoľahnúť na vynikajúco pracujúceho Jana Verronghena, ktorý bol pre útočníkov Gunners poslednou inštanciou pri viacerých hroziacich akciách pred bránou Huga Llorisa.

STREDOPOLIARI


Aaron Lennon (Tottenham Hotspur) - tottenhamský rýchlik si chvíľami robil s defenzívou Arsenalu čo chcel a odmenou mu bol presný zásah na 2:0, ktorý sa nakoniec ukázal po víťazstve 2:1 ako víťazný. Lennon toho nabehal spomedzi hráčov možno najviac a v nadstavenom čase druhého polčasu si počas striedania vychutnal ovácie v stoji.

Shinji Kagawa (Manchester United) - Shinji Kagawa dokonale umlčal kritikov, keď proti Norwichu skóroval trikrát a jeho mužstvo zvíťazilo celkovo 4:0. Kagawa, ktorý prestúpil do Manchestru v lete minulého roka sa stal vôbec prvým futbalistom z ázijského kontinentu, ktorý zaznamenal v Premier League hetrik.

Marouane Fellaini (Everton FC) - Karamelky z Evertonu v tomto kole hostili Reading, ktorému v Goodison Parku nič nedarovali a zvíťazili presvedčivo 3:1. Marouane Fellaini na jeden presný zásah prihrával a jeden sám dal, čím sa stal opäť hviezdou zápasu.

Gareth Bale (Tottenham Hotspur)
- Waleský uragán neudržala ani obrana Arsenalu. V North London Derby Kohúti vyhrali 2:1, pričom Bale sa o jeden gól postaral a od prvej do poslednej minúty zamestnával obranu Kanonierov svojou aktivitou.

ÚTOČNÍCI


Wayne Rooney (Manchester United)
- Wayne Rooney v tomto ročníku viac na góly prihráva, ako ich sám strieľa, čo opäť predviedol v sobotu. Pri výhre 4:0 nad Kanárikmi z Norwichu prihral na dva presné zásahy Kagawovi a v závere zápasu krásnym gólom spoza 16-ky sám spečatil skóre duelu na Old Trafforde.

Luis Suarez (Liverpool FC)
- Uruguajský El Pistolero potvrdil svoju skvelú formu z posledných kôl, keď pri výhre The Reds na pôde Wiganu zaznamenal tri zo štyroch gólov svojho mužstva a ak by mal v koncovke viac šťastia mohol konto brankára Al Habsiho zaťažiť aj výraznejšie.