Main Content

Ideálna zostava 20. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 4. marec 2013 13:42 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 20. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 20. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Jubilejným 20.kolom sa začala jarná časť súťaže, v ktorej sa hneď na úvod stretol prvý s druhým a líder súťaže potvrdil svoju kvalitu. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Martin Dúbravka (Žilina)
– Žilinský brankár ukázal aj v prvom jarnom kole viacero dobrých zákrokov. Pri Hučkovej strele vytiahol aj s pomocou tyče zákrok kola a banskobystrického ľaváka znechutil aj pri pokutovom kope. Lenže ani to nestačilo, pretože hostia dali jediný gól zápasu, pri ktorom mal Dúbravka trochu smoly.

Obrancovia


Mamadou Bagayoko (Slovan) – V bratislavskom Slovane je na pozíciách krajných obrancov veľká konkurencia, a tak si hráči, ktorí dostanú priestor v základnej zostave, nemôžu dovoliť podať slabší výkon. Bagayoko na ihrisku priam lietal, čím znechucoval Zlatomoravčanov, ktorí ho často museli iba faulovať a futbalista Slovana si toho vytrpel naozaj dosť.

Miroslav Karhan (Trnava)
– Počas zimnej prestávky sa bývalý slovenský reprezentant vrátil na stopérsky post, na ktorom kedysi dávno začínal. Hoci Nitriania trnavskú obranu prakticky nezamestnali, tak bolo jasne viditeľné, že rozdiel v zápase urobila rozohrávka obrancov, v ktorej Karhan vynikal. Naopak, Nitra dostala oba góly po chybnej rozohrávke.

Tomáš Hučko (Banská Bystrica) – Počas zimnej prestávky mala o tohto člena širšieho kádra reprezentácie záujem Žilina, ktorá hneď v prvom jarnom zápase určite oľutovala, že sa jej ho nepodarilo získať. Nielenže bol Hučko bezchybný v defenzíve, v ktorej zastavil aj Paurovu strelu pred bránkovou čiarou, ale práve on prihrával na víťazný gól Peňašku.

Stredopoliari

Martin Bukata (Košice)
– Mladý 19-ročný košický odchovanec sa po zimnej prestávke objavil v základnej zostave svojho mužstva a stal sa najväčšou postavou východoslovenského derby. Dobre sa zapájal do hry, kvalitne zahrával štandardné situácie, ale najviac zaujal v poslednej fáze zápasu, keď sa mu podarilo dvakrát skórovať, čím si otvoril v Corgoň lige strelecký účet.

Igor Žofčák (Slovan)
– Na jeseň sa vrátil po komplikovanom zranení a zimná prestávka mu pomohla, keďže sa počas nej dal fyzicky do poriadku. A hneď v prvom zápase bolo vidieť, že mu futbal chutí. Celá stredová formácia Slovana hrala dobre a práve ona urobila v zápase rozdiel. Žofčák dvakrát centrom ponúkol gól Peltierovi, ale ten hetrik odmietol.

Tomáš Ďubek (Ružomberok)
– Ružomberský kapitán ukázal, že si udržal dobrú formu z jesene, keď si s ním hráči Senice nevedeli poradiť. Po skvelom Jurkemikovom pase strelil krásny gól pravačkou, hoci je ľavák. Na druhý gól zápasu prihral Almaskému a bol aj pri treťom góle. Vlastne sa dá povedať, že bol pri všetkom nebezpečnom z ružomberskej strany.

Marko Milinkovič (Slovan)
– Aj proti Zlatým Moravciam ukázal, že loptu ovláda dokonale. K tomu pridal futbalovú myšlienku, a tak sa bolo naňho radosť pozerať. Vybojoval priamy kop pred vyrovnávajúcim gólom, na víťazný prihral a asistenciu pri pripísal aj pri treťom. V druhom polčase nádherne dlhým pasom vysunul do šance M. Kuzmu.

Peter Mazan (Trenčín) – Bol hlavnou postavou zápasu, ktorý sa mal pôvodne hrať v Myjave. Možno aj preto mal Trenčín taký dobrý vstup do zápasu. Mazan vysunul Kubíka, ten bol faulovaný a Mazan strelil jediný gól zápasu z pokutového kopu. A nemuselo zostať iba pritom, keďže mal aj ďalšie šance. Najväčšiu pri ďalšom pokutovom kope, po faule naňho.

Útočníci

Lester Peltier (Slovan) – V Slovane sa podľa vlastných slov už aklimatizoval, čo má vplyv aj na jeho výkonnosť. Zvykol si aj na nový post, veď z hrotu útoku sa presadil už v treťom ligovom zápase po sebe. Proti Zlatým Moravciam sa mu podarilo dať dokonca dva góly. Na prvý hetrik síce stále čaká, ale v piatok nebol od neho ďaleko.

Oumar Diaby (Košice)
– Tento 23-ročný francúzsky futbalista sa má podľa slov trénera Košíc Jána Kozáka stať novým streleckým esom mužstva. A zatiaľ mu tento predpoklad vychádza, keďže Oumar Diaby sa gólovo presadil už pri svojom druhom zápase v Corgoň lige. V tom prvom, ešte na jeseň, si pripísal asistenciu, čiže zatiaľ mu to v košickom drese ide.

V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.