Main Content

Naše tipy na výsledky 20. kola Corgoň ligy

sobota, 2. marec 2013 13:15 | Autor: Filip Chudý

Naše tipy na výsledky 20. kola Corgoň ligy
Naše tipy na výsledky 20. kola Corgoň ligy | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk

Včera začala jarná časť Corgoň ligy a Slovan po dobrom kolektívnom výkone porazil Zlaté Moravce hladko 4:1. Cez víkend je na programe päť zápasov. Prinášame vám pohľad na zvyšné zápasy 20. kola Corgoň ligy.

Zoznam zápasov

Sobota 2. marca o 14:30 h:
AS Trenčín - Spartak Myjava
FC Spartak Trnava - FC Nitra
MŠK Žilina - FK Dukla Banská Bystrica
MFK Košice - 1. FC Tatran Prešov

Nedeľa 3. marca o 14:30 h:
FK Senica - MFK Ružomberok

Ako tipovať

V našej Tipovacej lige sa súťaží o zaujímavú hlavnú cenu, a tak každý z vás hľadá čo najlepšie tipy. Na vašich tiketoch sa môžu už objaviť aj zápasy z Corgoň ligy, ale možno si nebudete po trojmesačnej prestávke istí tým, ako správne tipovať. Pokúsime sa vám pomôcť, hoci aj my sme v očakávaní toho, čo presne po dlhej prestávke uvidíme. Ľahšie sa určite tipuje po odohratí pár zápasov, lenže aj v prvom jarnom kole sa pre vás pokúsime niečo z corgoňligovej ponuky vybrať.

Začíname vo východoslovenskom derby, ktoré nemá favorita. Počasie sa síce umúdrilo, ale aj tak očakávame, že trávnik v Čermeli bude v zlom stave. Ten bude sťažovať situáciu obom mužstvám. Košice prišli o strelcov a je zaujímavé, že jeden z nich, Ján Novák, sa stal hráčom Prešova iba vo štvrtok, preto sa ani od neho nedajú čakať zázraky. Keď si navyše uvedomíme, že za posledné dve sezóny vo vzájomných zápasoch padli v súčte iba góly, tak je tu jasný predpoklad toho, že dnes tomu nebude inak. Preto odporúčame tip na maximálne dva góly v zápase. Kurz na to v našej Tipovacej lige je 1,60.

Ďalším zápasom, ktorý sa nebojíme tipovať, je stredoslovenské derby. Súboj Žiliny s Banskou Bystricou má podľa nás jasného favorita v podobe domáceho tímu. Obe mužstvá síce na jeseň vynikali remízami, ale tentoraz veríme, že body sa deliť nebudú. Navyše Žiline sa proti Banskej Bystrici zvykne dariť. Kurz na víťazstvo Žiliny v našej Tipovacej lige je 1,45.

V ďalšom zápase privíta Trenčín Myjavu, hoci pôvodne sa malo hrať na Kopaniciach. Trenčania síce oproti jeseni budú hrať v pozmenenej zostave, ale na ich útočnej filozofií sa nič nemení. Myjava síce v týždni nakoniec získala naspäť Petra Sládeka, lenže ten sa s mužstvom počas zimy nepripravoval. V prvom vzájomnom zápase jasne herne dominoval Trenčín, hoci víťazstvo 3:2 musel vydrieť. Myslíme si, že Trenčín si víťazstvo zopakuje. Kurz na to v našej Tipovacej lige je 1,85.

A aj v nedeľnej dohrávke budeme do tretice veriť domácim. Ambiciózna Senica privíta Ružomberok, ktorý jej bude chcieť vrátiť domácu prehru. Lenže Senici sa proti Ružomberku dlhodobo darí. Veď v ostatných desiatich vzájomných zápasoch vyhrala osemkrát a tiež v nich ťahá štvorzápasovú víťaznú sériu. Kurz na víťazstvo Senice v našej Tipovacej lige je 1,55.