Main Content

Elitná zostava týždňa NHL podľa Sport7.sk (22.–28.2.)

sobota, 2. marec 2013 15:08 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa NHL podľa Sport7.sk (22.–28.2.)
Elitná zostava týždňa NHL podľa Sport7.sk (22.–28.2.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Zámorská NHL je v plnom prúde a my vam po týždni opäť prinášame elitnú zostavu. Súhlasíte s výberom hráčov? Napíšte váš názor do diskusie!

Brankár

Tuukka Rask (Boston Bruins)
Sezónne štatistiky: 3 zápasy, 3 víťazstvá, 100 úspešných zákrokov, 3 inkasované góly, 1 inkasovaný gól na zápas, 97% úspešnosť zásahov

Fínsky brankár chytá v životnej forme a vedenie klubu tak môže byť so svojím ťahom uvoľniť miesto Raskovi ako tímovej jednotke spokojné. 25-ročný gólman potvrdzuje predpoklady expertov a zaradil sa medzi najlepších brankárov NHL. Jeho fantastické výkony ho katapultovali na vrchné priečky aj v štatistikách. Rodák z fínskej Savonlinny najprv 33 zákrokmi pomohol svojmu tímu zvíťaziť 4:1 na ľade Floridy Panthers a o dva dni v utorok „medvede“ rovnakým výsledkom zdolali aj Islanders, Rask sa predviedol 36 úspešnými zákrokmi. Bruins so svojou brankárskou jednotkou zdolali aj Ottawu 2:1 po predĺžení, keď po konci zápasu mal na svojom konte 30 zásahov.

Obrancovia


Niklas Kronwall (Detroit Red Wings) Bilancia týždňa: 2+5

Skúsený bek dosahoval v uplynulom týždni štatistiky hodné útočníka. Svojim súperom nastrieľal dva góly, ku ktorým pridal päť asistencií. 32-ročný zadák sa na výhre nad Nashvillom 4:0 podieľal jedným presným zásahom a dvomi prihrávkami a stal sa druhou hviezdou zápasu. V divokom stretnutí s Vancouverom okrem výsledku 8:3 švédskeho reprezentanta určite potešilo vyhlásenie za prvú hviezdu zápasu, keď si z duelu odniesol bilanciu 1+2. Posledný bod za prihrávku zaznamenal Kronwall v meraní síl v San Jose. „Červené krídla“ zvíťazili 2:1 po shootoutoch.

Francois Beauchemin (Anaheim Ducks)
Bilancia týždňa: 0+6

Kanaďan Beauchemin taktiež za Kronwallom v produktivite nezaostával. V nedeľu sa 32-ročnému obrancovi podaril husársky kúsok. Anaheim zdolal na svojom ľade Colorado 4:3 po predĺžení a Beauchemin mal prsty vo všetkých góloch svojho celku. Tri zo svojich štyroch asistencií navyše pozbieral v presilových hrách a vyhlásili ho za tretiu hviezdu duelu. Ďalšiu gólovú prihrávku zaznamenal v zápase v Los Angeles Kings, no „káčeri“ odchádzali z ľadu ako porazení, keď po šesťdesiatich minútach svietilo na ukazovateli skóre 5:2. Šiestu asistenciu si pripísal Beauchemin v meraní síl s Nashvillom a prispel tak k hladkej výhre 5:1. Vydarený týždeň tak obrancu z kanadskej provincie Quebec posunuli na ôsmu priečku v produktivite obrancov.

Útočníci

Nazem Kadri (Toronto Maple Leafs) Bilancia týždňa: 3+4

Do 22-ročného útočníka vkladali od jeho draftovania v roku 2009 z celkového siedmeho miesta predstavitelia Toronta veľké nádeje. Kadri začína potvrdzovať svoje kvality. V produktivite NHL mu momentálne patrí šestnásta priečka, predovšetkým vďaka jeho skvelým posledným siedmim dňom. Najprv v bitke o Kanadu v Ottawe Kadri zaznamenal jednu prihrávku, v stretnutí vo Philadelphii pridal ďalšie dve a tie stačili Torontu na zisk dvoch bodov po výsledku 2:4. V stredajšom šlágri s Montrealom síce Toronto podľahlo „Habs“ 2:5, no ani v tomto zápase kanadský útočník nevyšiel bodov naprázdno. Do štatistík mu pribudol bod za účasť na gólovej akcii. Týždeň zavŕšil talentovaný útočník hattrickom, ktorým pomohol „javorovým listom“ vydolovať z ľadu New Yorku Islanders dva body po výhre 5:4 po predĺžení.

Anže Kopitar (Los Angeles Kings)
Bilancia týždňa: 2+5

Obhajca Stanley Cupu z Los Angeles Kings podáva nestabilné výkony, no v niektorých zápasoch sa zdá, že „králi“ predvádzajú hokej z minulej sezóny, na ktorý žiadny z tímov nedokázal nájsť odpoveď. Veľkú zásluhu na tom má center Los Angeles Anže Kopitar. Slovinský útočník potvrdil svoje kvality aj v uplynulom týždni. Gólom a asistenciou pomohol zdolať Colorado 4:1, v pondelkovom stretnutí s Anaheimom (5:2) sa prezentoval hattrickom asistencií a stal sa prvou hviezdou zápasu. 25-ročný center hviezdil aj v stretnutí s Detroitom, bol vyhlásený druhou hviezdou zápasu, keď na výsledku 2:1 po predĺžení sa podieľal gólovou prihrávkou a víťazným gólom.

Corey Perry (Anaheim Ducks) Bilancia týždňa: 2+5

Útočné komando uzatvára ostrostrelec Anaheimu Ducks Corey Perry. Spoločne so svojím parťákom Ryanom Getzlafom (v sledovanom období 1+6) bol na neudržanie. Vo víťaznom zápase nad „lavínami“ z Colorada sa Perrymu podarilo dvakrát skórovať a k dvom presným zásahom pridal aj jednu asistenciu. Stal sa prvou hviezdou zápasu aj vďaka tomu, že duel rozhodol 46 sekúnd pred koncom predĺženia. 27-ročný krídelník si pripísal bod za asistenciu pri prehre 5:2 v Los Angeles a po tejto prehre nad úradujúcim šampiónom si Perry spoločne so svojimi spoluhráčmi napravil chuť v stretnutí s Nashvillom. Anaheim zvíťazil 5:1 a 27-ročný krídelník sa podieľal na troch góloch svojho tímu.