Main Content

Elitná zostava 27. kola Premier League podľa Sport7.sk

utorok, 26. február 2013 17:06 | Autor: Jakub Vaverka

Elitná zostava 27. kola Premier League podľa Sport7.sk
Elitná zostava 27. kola Premier League podľa Sport7.sk | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Po týždňovej prestávke, ktorá bola vyplnená pohárovými zápasmi, pokračovala Premier League svojim 27. kolom. Prinášame vám elitnú zostavu víkendových stretnutí.

BRANKÁR

Joe Hart (Manchester City)
- Boj o najlepšieho brankára kola sa zrodil v šlágri kola. Petr Čech dlho držal Chelsea nad vodou skvelými výkonmi, no nakoniec dvakrát inkasoval a jeho tím prehral. Na druhej strane Joe Hart vychytal penaltu takmer neomylnému Frankovi Lampardovi a udržal si proti silným Londýnčanom čisté konto.

OBRANCOVIA

Rafael (Manchester United) -
Mladý brazílsky obranca Manchestru United naberá na forme a proti Queens Park Rangers bol najlepším hráčom svojho mužstva. Skóre zápasu otvoril nádherným gólom spoza pokutového územia a z brankára Cesara spolu s obranou Hoopers spravil štatistov.

Kolo Touré (Manchester City) - Odpisovaný reprezentant Pobrežia Slonoviny Kolo Touré potvrdil, že stále patrí medzi stopérsku elitu a hviezdne mená Chelsea ubránil bez väčších problémov.  Starší z bratov Touréovcov preukázal svoj prehľad v hre a inštinkt v stotine sekundy vybrať správne riešenie.

José Enriqué (Liverpool FC)
-José Enriqué v predohrávanom zápase so Swansea dokonale postrážil ofenzívnych futbalistov Labutí a sám do konca raz skóroval. Liverpool vyhral bez problémov 5:0 a dal na známosť, že boj o európske poháre ešte nevzdal.

STREDOPOLIARI

Moussa Sissoko (Newcastle United) - Francúzska posila Newcastlu United Moussa Sissoko preukázal aj v zápase proti Southamptonu, že peniaze investované do jeho osoby sa Strakám vyplácajú. Konto The Saints Moussa zaťažil jedným gólom, pričom jeho spoluhráči skórovali ešte trikrát a na severe krajiny sa oslavovala výhra domácich 4:2.

Yaya Touré (Manchester City)
- Yaya Touré bol proti Chelsea režisérom hry Manchestru City. V prvom polčase neúnavne zakladal útoky Citizens a v druhom, keď to vyzeralo na remízový zápas, zobral zodpovednosť na svoje plecia, prešiel prakticky celou obranou The Blues a Čechovi v bránke hostí nedal šancu. Jeho presný zásah sa ukázal ako rozhodujúci.

Santi Cazorla (Arsenal FC)
- Arsenal sa na domácej pôde s Aston Villou trápil a nakoniec tím z chvosta tabuľky zdolal len 2:1. Počítajú sa však
získané body, ktoré boli tri a zariadil ich dvoma presnými zásahmi španielsky legionár Santi Cazorla.

Gareth Bale (Tottenham)
– Ak by sa udeľovala Zlatá lopta za rok 2013 už vo februári Gareth Bale by bol horúcim kandidátom na jej zisk. Waleský rýchlonohý krídelník strieľa góly ako na bežiacom páse. Vo včerajšej dohrávke proti West Hamu (3:2) ich zaznamenal dva, pričom ako to je uňho už akoby zvykom, si rozhodujúci gól odložil až na nadstavený čas.

ÚTOČNÍCI

Arouna Kone (Wigan Athletic) - V priamom súboji o záchranu vyhral Wigan na ihrisku Readingu rozdielom triedy 3:0 a posunul sa na sedemnáste miesto, mimo zónu zostupu. O výhru hostí sa veľkou mierou pričinil africký kanonier Arouna Koné, ktorý konto domácej obrany zaťažil dvoma gólmi.

Daniel Stturidge (Liverpool FC) - Anglickému reprezentantovi prestup z Chelsea do Liverpoolu prospel. V zápase proti Swansea na ihrisku doslova lietal, dal gól, na jeden prihral a obrana Labutí z neho bola chvíľami namäkko.  The Reds aj jeho zásluhou vyhrali vysoko 5:0.

Romelu Lukaku (West Bromwich Albion) 
- Belgický mladík, ktorý je na hosťovaní vo WBA z londýnskej Chelsea, opäť ukázal, že The Blues urobili chybu, keď si ho nenechali vo svojom kádri.  The Baggies zdolali doma Sunderland 2:1, Lukaku sa postaral o oba góly a stal sa hviezdou zápasu.